Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεθοδεύεται η γκριζοποίηση της Θράκης;

  • Μεθοδεύσεις εκτουρκισμού με την βοήθεια του ελληνικού κράτους!!!
  • Εφαρμογή διαφοροποιημένων παιδαγωγικών μεθόδων...!
  • Κλείνει το γραφείο ΥΠΕΞ στην Θράκη!!!
Για μεθόδευση που οδηγεί στην «γκριζοποίηση και διχοτόμηση της Θράκης» καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Π. Παύλος, με αφορμή το δρομολογούμενο πρόγραμμα που αφορά την «εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία της Θράκης.
Το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλει ο καθηγητής, «μεθοδεύει βήμα προς βήμα την τουρκοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Θράκης», καθώς βάσει του προγράμματος, για την υλοποίηση του οποίου θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη γίνει πρόσκληση στα ΑΕΙ της χώρας ώστε να υποβάλουν προτάσεις:
α) Σχεδιάζεται η εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία της Θράκης,
β) δημιουργούνται δίγλωσσα νηπιαγωγεία,
γ) προάγεται η διαφοροποιημένη παιδαγωγική και
δ) υποβιβάζεται η ελληνική σε δεύτερη γλώσσα.
«Τέτοιες μεθοδεύσεις όχι μόνον δεν προάγουν μια ισότιμη φιλία και συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά αντίθετα δυναμιτίζουν τη φιλία των δύο λαών, αφού δημιουργούν όρους υποτέλειας του ενός στον άλλον», καταλήγει ο κ. Παύλος.
Η επίσκεψη Ερντογάν κλείνει το γραφείο ΥΠΕΞ στη Θράκη
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κομοτηνής, κλείνει το γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη, του αρμόδιου φορέα για τα θέματα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας ενώ ο χειρισμός των μειονοτικών θεμάτων θα περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της συρρίκνωσης των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ.
Για την κατάργηση του γραφείου η Άγκυρα ασκούσε πιέσεις εδώ και χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το προαναφερόμενο γραφείο δημιουργήθηκε το 1936, μετά από εισήγηση του Αθανάσιου Σουλιώτη-Νικολαΐδη, συνεργάτη του Ίωνος Δραγούμη και είχε ως σκοπό να αντισταθμίσει την αποσταθεροποιητική δράση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εχουν βγει απ'τα ρουχα τους ολοι οι ελληνες διαννοουμενοι, που εχουν εγκεφαλο, αλλα τους ακουει κανεις? Τι μπορουν να κανουν οταν η κυβερνηση ειναι προδοτικη και υποτελης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα αντι να διαλοστειλουν το τουρκικο προξενειο,διωχνουν τις ελληνικες υπηρεσιες του ΥΠΕΞ!!!
    Μην μας κανει εντυπωση αν φτιαχτει και παραρτημα του προξενειου αλλου!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]