Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρογλου: "Δεν θα κατέβει η σημαία από τον Πενταδάχτυλο"

  • Ο Έρογλου που όλοι περίμεναν, έδειξε από την πρώτη στιγμή το πρόσωπο της αδιαλλαξίας που πρόκειται να ακολουθήσει
  • Όποιος πιστεύει πως μπορεί να συνετίσει το νέο κατοχικό ηγέτη, προφανώς δεν έχει ιδέα για την προσωπικότητα του Έρογλου
Προκλητική στάση συνεχίζει να κρατά ο νέος τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. Σε χθεσινή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα "Vatan" δήλωσε ότι η τουρκική σημαία στον Πενταδάχτυλο, δεν θα κατέβει ακόμα και αν εξευρεθεί λύση.
"Δεν θα κατέβει η σημαία από τον Πενταδάχτυλο. Εκείνη είναι το σύμβολο της "ΤΔΒΚ". Ποιον ενοχλεί εκείνη η σημαία; Ίσως να ενοχλούνται οι γείτονες μας στο νότο. Όμως εμείς είμαστε ένα κράτος και οι δυο σημαίες στο βουνό θα παραμείνουν", ανέφερε ο Έρογλου. Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου λέγοντας:
"Το τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να υφίσταται. Στο τραπέζι υπάρχουν έξι κεφάλαια. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα υπάρξουν δημοψηφίσματα για το συμφωνημένο κείμενο. Όταν λέμε ότι θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν δεν εννοούμε ότι δεν θα συζητήσουμε τα θέματα που έχουν ήδη συζητηθεί. Άλλωστε, δεν υπάρχει συμφωνία σχεδόν σε κανένα ζήτημα. Όλα θα συζητηθούν. Ο στόχος μας είναι ένα συμφωνημένο κείμενο που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα από την κατανομή εξουσίας μέχρι τις εγγυήσεις". O κ. Έρογλου τόνισε επίσης ότι οι δυο λαοί στην Κύπρο έχουν το δικαίωμα για ελεύθερη συμβίωση.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου όσον αφορά τις σχέσεις του με την Άγκυρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με την τουρκική κυβέρνηση.Μάλιστα διευκρίνησε ότι, "επί 18 χρόνια δεν συγκρούστηκα με τις τουρκικές κυβερνήσεις. Δεν είχα διαφωνίες με την κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Δεν τίθεται ζήτημα αντιπαράθεσης διότι δεν μπορεί να υπάρξει "ΤΔΒΚ" δίχως Τουρκία. Στις διαπραγματεύσεις θα συνεργαστούμε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Θα υποστηρίξω τον "πρωθυπουργό" για την σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία".
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]