Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεθοδεύεται αποδυνάμωση του στρατού;

Την αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ουσιαστικά ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Το Βήμα", αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της τουρκικής απειλής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι πιθανότητες σύγκρουσης είναι μεν μικρές, αλλά η καθημερινή παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο αξιοποιείται από την Τουρκία για να τίθενται θέματα στο τραπέζι".
Δεν θα διαφωνήσουμε με αυτό με μια μικρή διαφορά όμως. Η Τουρκία προκαλεί και θα προκαλεί πάντα και είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι προκλήσεις-διεκδικήσεις της εντείνονται όταν νοιώθει απέναντι της μια αδύναμη Ελλάδα όπως σήμερα.
Η χώρα μας βρίσκεται στο χειρότερο ίσως οικονομικό της σημείο στα πρόθυρα της πτώχευσης.
Εχει "ανοικτά" αρκετά εθνικά θέματα. Καμία απολύτως στήριξη τόσο από τους "συμμάχους" του ΝΑΤΟ αλλά και τους εταίρους της Ε.Ε. Και μια "αναίμακτη" εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών (πολλοί εξ αυτών κατευθυνόμενοι) που συμβάλουν στην γενικότερη κοινωνική διάλυση και οικονομική αιμορραγία.
Απέναντι σε όλα αυτά ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ως λύση την αποδυνάμωση του στρατεύματος που πέρα απο την πτώση του όποιου ηθικού έχει απομείνει μετά την προδοσία των Ιμίων,σίγουρα θα εκπέμψει και λάθος μήνυμα στην απέναντι πλευρά. Αυτό της περαιτέρω αδυναμίας.
Η ανόητη δικαιολογία του υπουργού ότι "αν περιμένουμε πόλεμο στην ουσία αμφισβητούμε το σύνολο των διεθνών σχέσεων και συμμαχιών της χώρας, καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς". Δεν είναι δυνατόν να ευσταθεί γιατί εκ του αποτελέσματος φυσικά και ο λαός αμφισβητεί όλους αυτούς αφού σε τίποτα δεν μας έχουν υποστηρίξει. Πέρα από σποραδικές δηλώσεις που κι αυτές ορισμένες φορές αποθρασύνουν την Τουρκία.
Οι "Διεθνείς Οργανισμοί" δεν έχουν πράξει το παραμικρό για τα Ελληνικά συμφέροντα ούτε στο πρόβλημα των Σκοπίων, ούτε στο πρόβλημα των Ελληνικών μειονοτήτων, ούτε στην ομηρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ούτε στις συνεχόμενες τουρκικές αμφισβητήσεις των Ευρωπαϊκών συνόρων, ούτε στο θέμα των λαθρομεταναστών, ούτε καν στο Κυπριακό που παραμένει άλυτο 35 χρόνια.
Οπότε για ποιές συμμαχίες και ποιούς Διεθνείς Οργανισμούς μιλάμε, όταν και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης καταλαβαίνει ότι προφανώς με όλους αυτούς την συγκεκριμένη στιγμή τα Ελληνικά συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση.
Αντί λοιπόν η απάντηση να είναι η ενδυνάμωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά στις "ορέξεις" του οποιουδήποτε ο κ. Βενιζέλος τουλάχιστον για τον τομέα ευθύνης του δείχνει να προτιμά την αποδυνάμωση.
Si vis pacem, parra bello (Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο) έλεγαν οι Ρωμαίοι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]