Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα αποχαιρέτησε τον Γράψα με... νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια...

Με υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι «υποδέχτηκε» η τουρκική αεροπορία τις αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Στις 16:28 τουρκικός σχηματισμός, αποτελούμενος από τέσσερα αεροσκάφη τύπου F4 και άλλα τέσσερα F16, εισήλθε στο FIR Αθηνών. Τα τέσσερα F4 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο ελληνικό νησί, σε ύψος 300 μέτρων στις 16:51. Ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά, τα οποία βγήκαν εκτός του FIR της Αθήνας στις 16:55.
Συνολικά σήμερα 16 τουρκικά αεροσκάφη, οκτώ εκ των οποίων ήταν οπλισμένα προέβησαν σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, πετώντας στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Ελληνικά μαχητικά προχώρησαν στην αναγνώριση και αναχαίτισή τους, ενώ σε μία περίπτωση σημειώθηκε αερομαχία.
Η προκλητικότητα των τούρκων συνεχίζεται αμείωτη και κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση τους εάν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό. Η πιθανότητα, πλέον, να υπάρξει ατύχημα από τη μία ή την άλλη πλευρά, ανέρχεται σε πολύ υψηλά ποσοστά και η προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι πιλότοι των Ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών θα πρέπει επίσης να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η κόπωση, σωματική και ψυχολογική του ανθρώπινου δυναμικού της πολεμικής μας αεροπορίας, αλλά και η "κόπωση" των αεροσκαφών τα οποία θα πρέπει να συντηρηθούν λίαν συντόμως προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς πτήσεις χωρίς να υπάρχει φόβος πτώσης (και όχι κατάρριψης) λόγω βλάβης από μηδενική ή από κακή (λόγω πίεσης χρόνου ή έλλειψης ανταλλακτικών) συντήρηση.
Σήμερα η κόπωση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ξέσπασε (κανείς δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους) στον κύριο Γράψα, τον οποίο και απέταξε από την στρατιωτική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον με τον ικανότατο αντιπτέραρχο κ. Γιάγκο.
Αύριο, η κόπωση ανθρώπων και υλικών, όμως, μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις εις βάρος της Ελλάδας. Και γι αυτήν την κατάσταση υπεύθυνοι είναι όλοι εκείνοι που έκαναν το λεγόμενο "αυτοεμπάργκο", μη εφοδιάζοντας το Ελληνικό στράτευμα με όλα εκείνα τα απαραίτητα (οπλικά συστήματα ή πολεμοφόδια). Γι αυτήν την περίπτωση όμως, φαίνεται πως ο κύριος πρωθυπουργός δεν βρίσκει κανέναν να "καταργήσει". Φαίνεται πως δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία εάν υπάρχουν όπλα, πολεμοφόδια ή ανταλλακτικά, αρκεί να γίνεται... οικονομία!!!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]