Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

1000 ευρώ bonus στον κάθε λαθρομετανάστη που θα φεύγει οικειοθελώς...

Και τα εισιτήρια πληρωμένα!

Μπόνους αποχώρησης 1.000 ευρώ θα μοιράζει η ΕΛ.ΑΣ. σε όσους λαθρομετανάστες θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να έχουν συλληφθεί. Το πρόγραμμα της εθελοντικής αποχώρησης από τη χώρα θα περιλαμβάνει επίσης δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο από την Αθήνα προς τη χώρα των λαθρομεταναστών, ενώ από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε πρώτη φάση θα διατεθούν 600.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Στο υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζονται τις τελικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο έχει εφαρμοσθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., θα διεξαχθεί διαγωνισμός μεταξύ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στις οποίες και θα ανατεθεί η προώθηση της πρωτοβουλίας. Ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο και στη συνέχεια η ΜΚΟ θα αναλάβει να διαφημίσει την πρωτοβουλία και να βρει τους εθελοντέςλαθρομετανάστες.
Όπως αποκαλύπτει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών, φιλοδοξία της ΕΛ.ΑΣ. είναι μερικές εκατοντάδες λαθρομεταναστών να θελήσουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, έχοντας εξασφαλίσει ένα μικρό εισόδημα, αντί για να κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα σε περίπτωση που συλληφθούν.
«Η ΜΚΟ που θα αναλάβει την προώθηση του προγράμματος θα πάει στα μέρη όπου βρίσκονται οι λαθρομετανάστες και θα εξηγεί πως μπορούν να επιστρέψουν την πατρίδα τους δωρεάν και με 1.000 (ίσως και 1.500) ευρώ στην τσέπη, χρήματα που ισοδυναμούν με τα έσοδα ενός χρόνου για πολλούς από αυτούς. Όποιος δεχθεί, θα επιστρέφει άμεσα χωρίς καμία εις βάρος του συνέπεια». Εάν η πρώτη φάση του σχεδίου κριθεί επιτυχημένη, τότε είναι σίγουρο πως η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίζει να δελεάζει με τον τρόπο αυτό τους λαθρομετανάστες. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο θα απλοποιούνται οι διαδικασίες έκδοσης ασύλου.
Η κυβέρνηση φυσικά δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα το ότι κατασπαταλώνται τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να δελεαστούν οι λαθρομετανάστες και να φύγουν. Κάποιοι ίσως φύγουν, αλλά η αποτυχία του "προγράμματος" είναι δεδομένη, αν και η συγκεκριμένη σκέψη των bonus παράδοσης και αποχώρησης δείχνει το τραγικό αδιέξοδο και την απελπισία που υπάρχει στα κυβερνητικά όργανα.
Μία ερώτηση μόνο: Μπορεί η κυβέρνηση να παραβαίνει το νόμο και να αθωώνει τους παράνομους (έστω και λαθρομετανάστες) δίνοντάς τους και χρήματα, για να απαλλαχθεί η ίδια από τις ευθύνες που την βαραίνουν; Είναι δυνατόν στο μέλλον κάποιος εγκληματίας να κάνει το ίδιο απαιτώντας χρήματα προκειμένου να παύσει την εγκληματική του δραστηριότητα;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κατι παρομοιο νομιζω εχει γηνει στην Ισπανια χωρις τα αναμενομενα αποτελεσματα, απο την αλη ενα μετρο που ισως με μια σειρα καποιων αλλων αυστηρων μετρων θα αποδωσει καποιους λιγους καρπους. Ας μην γελιωμαστε ομως πια η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο καιη ΕΕ δεν μπορει η δεν θελει να βοηθησει αποφασηστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα ειναι ρεζιλικια μιας ανυμπορης κυβερνησης που παρακαλει παρανομους στην χωρα της να φυγουν που οντως ποινικο αδικημα δεν διωκεται και αυτην τι στιγμη βρισκονται φυλακη ελληνες για 100 ευρω .φτου σας προ......τες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βασικο ερωτημα που προκυπτει ειναι πως γνωριζει η κυβερνηση οτι αυτοι που θα πληρωθουν για να φυγουν, δεν θα ξαναερθουν μετα απο 4 η 5 χρονια στην Ελλαδα?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]