Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη θα θίξει το θέμα των παραβιάσεων στον Τούρκο ομόλογό της

Ανώφελη κίνηση εντυπωσιασμού

Tο θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο αναμένεται να θέσει στον τούρκο ομόλογό της η Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο.
Μιλώντας χθες στο Reuters, η υπουργός τόνισε ότι οι κινήσεις αυτές δεν βοηθούν στη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
«Θέλω να ελπίζω ότι οι συζητήσεις με τον κύριο Νταβούτογλου θα οδηγήσουν, σε πρώτη φάση, σε μια αλλαγή της ατμόσφαιρας αυτής» είπε. Αναφερόμενη στο Κυπριακό η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «αγκάθια» στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εκφράζοντας την ελπίδα να συνειδητοποιήσει και η ίδια η Άγκυρα την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος. Πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «βρισκόμαστε μακριά από το τέλος των διαπραγματεύσεων».
Βέβαια, η κίνηση της κυρίας Μπακογιάννη να θίξει το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο (και όχι μόνο), μόνο ως κίνηση εντυπωσιασμού μπορεί να χαρακτηρισθεί. Όσο σκληρή και αν είναι στη συζήτηση αυτή με τον Τούρκο ομόλογό της, η κυρία Μπακογιάννη «κρούει θύρα κωφών» και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Κι αυτό, επειδή η Τουρκία αδιαφορεί μονίμως για τις Ελληνικές διαμαρτυρίες (που σε μόνιμη βάση δεν ξεπερνούν το επίπεδο της χλιαρότητας), οι οποίες εκφράζονται μέσω διαβημάτων και… σταματούν εκεί!
Η αποφασιστική πολιτική που θα μπορούσε να εφαρμόσει η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών θα εκφραζόταν μέσω από ένα συνεχόμενο κύμα πιέσεων και καταγγελιών σε υψηλότατους τόνους, εάν αυτές γινόταν σε επίπεδο διεθνών φόρουμ, με εντονότατες διακρατικές «νότες» και αυστηρότατες προειδοποιήσεις για καταρρίψεις πολεμικών αεροσκαφών. Ακόμη και η αποφασιστική αναφορά σε ένα επικείμενο casus belli (αιτία πολέμου), ίσως να «ξυπνούσε» τους κοινούς «συμμάχους» και να τους έθετε προ των πιθανών οικονομικών (και όχι μόνο) απωλειών τους...
Διατηρώντας την στάση της «πολιτικής κατευνασμού», η κυρία Μπακογιάννη και φυσικά ο κύριος Καραμανλής, έχουν καταφέρει να μην γίνονται πιστευτοί και να μην τους παίρνουν στα σοβαρά οι ηγέτες ΟΛΩΝ των κρατών… Με δικές τους αποφάσεις έχουν περιέλθει σε μία κατάσταση ανυποληψίας, επειδή οποιοδήποτε κράτος στη θέση της Ελλάδας θα είχε αντιδράσει πολύ διαφορετικά και θα τοποθετούσε την Τουρκία στην θέση της ξεκόβοντάς της οποιεσδήποτε βλέψεις παραβίασης των εθνικών συνόρων.
Κατά τα άλλα, «να είχαμε να λέγαμε», κυρία Μπακογιάννη. Με κινήσεις εντυπωσιασμού δεν γίνεται εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα απέναντι στην Τουρκία, η οποία έχει ξεκάθαρους στόχους και βλέψεις επί των Ελληνικών εδαφών. Η απάντηση στις «προθέσεις» σας, αγαπητή κυρία υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδας, έρχεται από μία θαυμάσια κινηματογραφική ταινία και μία ανεπανάληπτη «ατάκα»: «Είναι πολύ αργά για δάκρυα»… Ντόρα!
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]