Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Frankfurter Rundschau: «Μαύρα σύννεφα πάνω από το Αιγαίο»

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς...

«Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα – Μαύρα σύννεφα πάνω από το Αιγαίο», είναι ο τίτλος άρθρου του Γκερντ Χέλερ στη γερμανική Frankfurter Rundschau που αναφέρεται στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη:
«Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα, εάν οι εναέριες παραβιάσεις, κατά μέσον όρο πέντε ημερησίως, πρέπει να καταγραφούν στις δραστηριότητες της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας ή εάν πίσω από αυτές κρύβεται η κυβέρνηση Ερντογάν. Ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα εκτιμούν ότι η Τουρκία επιδιώκει με τις παραβιάσεις αυτές να υπογραμμίσει τις αξιώσεις της στην επικράτεια του Αιγαίου».
«Επιπλέον, τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών επιβαρύνει και ένα νέο πρόβλημα: το συνεχώς αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών. Πολυάριθμοι οικονομικοί μετανάστες έρχονται κάθε νύχτα στην Ελλάδα από την Τουρκία. Πέρσι οι Έλληνες συνέλαβαν 88.000 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφθασαν στη χώρα από την Τουρκία.
Η Ελλάδα κατηγορεί την κυβέρνηση της Άγκυρας ότι δεν καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την εξάρθρωση των δουλεμπόρων που κάνουν μπίζνες εκατομμυρίων με τους λαθρομετανάστες. Τώρα η ΕΕ αυξάνει τις πιέσεις της προς την Τουρκία και απαιτεί να διασφαλίζει καλύτερα τα σύνορά της».
Πηγή: Deutsche Welle

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το γεγονος οτι οι Γερμανοι θιγουν το θεμα των παραβιασεων στο Αιγαιο,δεν σημαινει οτι ειναι υποστηρικτες των ελληνικων θεσεων.
    Αν μπει καποιος στο yahoo,google και πληκτρολογησει Geschichte von Mazedonien , δηλ.ιστορια της Μακεδονιας, θα διαπιστωσει οτι η ιστορια της Μακεδονιας ξεκινα απο τον 7ο αιωνα μΧ, δηλ. αυτοματως εχουν βαπτισει τους Σλαβους σαν "Μακεδονες".
    Απλως δεν θελουν τους Τουρκους στην Ευρωπαικη Ενωση.
    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]