Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράταση της θητείας του αρχηγού της ΜΙΤ

Διατηρείται λόγω κρισιμότητας περιόδου

Η Τουρκική Κυβέρνηση, κάνοντας χρήση του νομικού πλαισίου της ΜΙΤ, παρέτεινε για άλλους 6 μήνες, την θητεία στην θέση του Διοικητού της ΜΙΤ, του Ε. Τανέρ, ο οποίος και θα αποχωρούσε τον επόμενο μήνα, λόγο συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, που είναι 68 έτη.
Είναι γνωστό πως η χρονική περίοδος που διανύεται, παγκοσμίως, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω των γεωστρατηγικών μεταβολών που υφίστανται αλλά και των επερχόμενων αλλαγών που πρόκειται να γίνουν τόσο σε πολιτικές, οικονομικές αλλά και στρατιωτικές σφαίρες επιρροής των μεγάλων δυνάμεων. Έτσι, η Τουρκία θεώρησε ασφαλές να διατηρήσει στη θέση του τον αρχηγό των Μυστικών της Υπηρεσιών για την κρίσιμη αυτή περίοδο και να μην διακινδυνεύσει έναν «κενό χρόνο» (ενημέρωσης) σε μία χρονική στιγμή που απαιτείται πλήρης απόδοση και όχι μόνο επαγρύπνηση.
Με τον αέρα της «τοπικής υπερδύναμης» που της δόθηκε από τον κύριο Ομπάμα, θεωρείται βέβαιο, δηλώνουν ειδικοί παρατηρητές, πως η Τουρκία θα προσπαθήσει να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, για όσο διάστημα θα ισχύει η «διάκριση» που της δόθηκε από τον Λευκό Οίκο. Σε αυτή την χρονική στιγμή πρέπει να «κερδίσει» σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοιχτά και όπου οι μυστικές της υπηρεσίες δρουν, απαιτείται να αυξήσουν την απόδοσή τους λόγω στενότητας χρόνου.
Έτσι, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου, όσο και στο βόρειο Ιράκ αλλά και στο Ιράν, στην Βαλκανική και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, οι «επιχειρήσεις» που πραγματοποιούνται θα πρέπει να μην έχουν κανένα «διάλειμμα» (λόγω ενημέρωσης και προσαρμογής νέου αρχηγού της ΜΙΤ), αλλά αντίθετα καλούνται να αποδώσουν το 150% των δυνατοτήτων τους ώστε όταν ο χρόνος δείξει μηδέν (άγνωστο χρονικό σημείο, που όμως εξαρτάται από το «κλείσιμο» των διαφόρων υποθέσεων –και κυρίως της διαφυγής των αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ- των ΗΠΑ, που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ως «δρόμο διαφυγής» και όχι μόνο ως «ενεργειακή οδό» την Τουρκία) η Τουρκία να έχει αποκομίσει μόνο οφέλη, να έχει αυξήσει τη δική της επιρροή σε ξένες χώρες και να ικανοποιήσει το όνειρο του Νταβούτογλου (και όχι μόνο…) για την ανασύσταση της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο σημερινός αρχηγός της ΜΙΤ, λοιπόν, κρίνεται αναντικατάστατος για την δεδομένη χρονική περίοδο και πολύ σοφά πράττοντας η Τουρκική κυβέρνηση τον διατηρεί στη θέση του, αφού θεωρείται και ένας από τους ικανότερους που πέρασαν από τη θέση αυτή.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]