Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν το χρέος προς την πατρίδα γίνεται χρέος στο δημόσιο ταμείο

Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης...

Πριν χιλιάδες χρόνια όταν η φιλοπατρία αποτελούσε το ύψιστο ιδανικό του Έλληνα και το δομικό στοιχείο της ατομικής -συλλογικής ευημερίας και πνευματικής προόδου, ο Όμηρος στην Ιλιάδα κατέγραφε την προτροπή του Έκτορα: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης».
Αυτή την προτροπή ο Έλληνας την σεβόταν σε καιρό ειρήνης και την έκανε πράξη κάθε φορά που η πατρίδα κινδύνευε.Δεν είχε καμία "αντίρρηση συνείδησης" όταν το '40 φυλακισμένος απο την δικτατορία του Μεταξά ,ζητούσε να πάει να πολεμήσει για την πατρίδα του ή στην Κύπρο του '74 όταν νέα παιδιά θυσιάστηκαν πολεμώντας με λιανοντούφεκα τον Τούρκο εισβολέα. Αν και προδομένοι και εγκαταλειμμένοι από την χουντική εξουσία των Αθηνών, δεν είχαν καμία "αντίρρηση συνείδησης" στο να πράξουν το καθήκον στην πατρίδα και στους συμπολίτες τους.
Σήμερα η νεο-εποχίτικη προπαγάνδα των πολύχρωμων oικολόγων, ψευτοαριστερών, νεοφιλελευθέρων και άλλων χλιαρής και χαλαρής ιδεολογικής σύστασης "ιών" και πάσης φύσεως μικροβίων, "μετάλλαξε " την εθνική συνείδηση σε αντιρρητική με την εγωιστική "αστειότητα": "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ΠΑΡΤΗΣ".
Το γιατί τα λέμε όλα αυτά τα πικρόχολα θα το καταλάβετε όταν θα έχετε τελειώσει την ανάγνωση της παρακάτω είδησης:
Στα 90 ευρώ τον μήνα η εξαγορά της θητείας για τους ανυπότακτους
Έναντι 90 ευρώ θα μπορούν ώς τις 31 Δεκεμβρίου να εξαγοράζουν ξανά κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής θητείας που έχουν χρεωθεί οι πάνω από 33.000 ανυπότακτοι. Από την 1η Ιανουαρίου 2010, όσοι δικαιούνται εξαγορά, θα την πληρώνουν με 1.100% αύξηση, δηλαδή αντί 1.000 ευρώ τον μήνα. Σύμφωνα με τα Νέα, στην τεράστια αύξηση από 90 σε 1.000 ευρώ είχαν προχωρήσει τα συναρμόδια υπουργεία Αμυνας και Οικονομικών τον περασμένο Δεκέμβριο (16-12-08) σε μια προσπάθεια αύξησης των κρατικών εσόδων και κυρίως αποτροπής της ανυποταξίας.
Η επιβάρυνση για κάθε έναν από τους ανυπότακτους ή λιποτάκτες ήταν περίπου 5.500 ευρώ, καθώς η μη νόμιμη παραμονή τους εκτός στρατεύματος τους φόρτωνε με 6 μήνες επιπλέον θητεία ως διοικητική ποινή- πέραν τυχόν ποινικών επιπτώσεων. Ωστόσο, η απόφαση δεν προνόησε για μεταβατική περίοδο με σχετική προαναγγελία, αλλά περιέλαβε με αναδρομική ισχύ και όσους είχαν καταταγεί τους τελευταίους μήνες. Οι τελευταίοι που είχαν επιλέξει να καταταγούν υπολογίζοντας ότι τα χρήματα που θα πλήρωναν ήταν 540 ευρώ κλήθηκαν ξαφνικά να πληρώσουν 6.000 ευρώ. Τελικά, με κοινή υπουργική απόφαση υπήρξε διόρθωση που ορίζει ότι το ποσό των 1.000 ευρώ για την εξαγορά κάθε μήνα πρόσθετης θητείας αρχίζει ουσιαστικά από 1-1-2010.
Συγκεκριμένα αφού ορίζεται η αύξηση από 90 σε 1.000 ευρώ προστέθηκε νέα παράγραφος που αναφέρει ότι «κατ΄ εξαίρεση όσοι κηρύχτηκαν ανυπότακτοι ή λιποτάκτες μέχρι 17-12-2008 και διέκοψαν ή θα διακόψουν την ανυποταξία ή τη λιποταξία τους μέχρι 31-12-2009 καταβάλλουν για την εξαγορά κάθε μήνα πρόσθετης υποχρέωσης που επιβλήθηκε το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ». Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι όσοι στρατευμένοι κλήθηκαν και πλήρωσαν μέχρι τώρα την οφειλόμενη εξαγορά με 1.000 ευρώ τον μήνα, η διαφορά θα τους επιστραφεί.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. «Εγώ προέρχομαι από αυτή τη χώρα, που είναι ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας πολιτικής».
    Αυτα λένε ο Τούρκοι!
    Εμείς λέμε, πληρώστε 90 ψωροευρώ για να ΜΗΝ υπηρετησετε την πατρίδα. Αλλά και γιατι να την υπηρετήσουν; Ετσι που τουν έχουν καταντησει, αριστεροί και δεξιοί;;

    Πολύ λυπητερή εξέλιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]