Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζουν και σήμερα τις προκλητικές παραβιάσεις οι Τούρκοι επάνω από το Αγαθονήσι

Επιμένουν στο συγκεκριμένο χώρο...

Δεύτερη ημέρα τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με νέες πτήσεις πτήσεις τουρΚικών F-16 σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Αντίστοιχες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά είχαν σημειωθεί τη Μ. Δευτέρα, την ώρα της επίσκεψης Καραμανλή στη φρεγάτα «Ψαρά»...
Τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης μόλις 300 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι· ένα λεπτό αργότερα πήραν απότομα ύψος και στη συνέχεια πέταξαν επίσης σε χαμηλό ύψος πάνω από το Αγαθονήσι. Τα F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά στην περιοχή.

Τουρκικά Phantom είχαν πετάξει μόλις 400 μέτρα πάνω από το Αγαθονήσι και το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, την ώρα που ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν το ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να συγχαρεί τους ναύτες της φρεγάτας Ψαρά που επέστρεψε από αποστολή κατά της πειρατείας στη Σομαλία.
Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας με νέα πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι, και αυτή τη φορά πολύ χαμηλά από το έδαφος.
Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές παραβιάσεις την ώρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη φρεγάτα «Ψαρά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε πως η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται αποτελεσματικά όλα τα εθνικά της δικαιώματα και κάνει, όπου χρειάζεται, τις απαραίτητες παραστάσεις και ενέργειες που επιβάλλονται.
Ανάλογη πρόκληση είχε σημειωθεί και κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Αγαθονήσι στις αρχές Ιανουαρίου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ...και σήμερα το πρωί γύρω στις 9 πέρασαν και πάνω από τη Ρόδο...ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε... οι κ. πολιτικοί ξέρουν να προασπίζουν τα εθνικά μας δίκαια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε Μαριάννα τα θες και τα λες?
    Μόνο ο ΛΑΟΣ ξέρει να υπερασπίζεται την πατρίδα του, το έχει κάνει στο παρελθόν, για να ΚΛΕΒΟΥΝ αυτοί οι "πολιτικοί" με πιο άνεση.
    Να δεις που θα γίνουν πάλι τα γνωστά: διαμαρτυρία από το ένα υπουργείο εγωτερικών στο άλλο και θέμα μη άξιο προσοχής !!!!!
    Θα στείλουν πάλι κανέναν ΗΛΙΑΚΗ .. και την τελευταία στιγμή θα του πουν .. ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.. λες και εμείς το ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ !!!
    Είναι και το άλλο βρε, θα καθαρίσει η ΝΤΟΡΑ, θα το παίξει τσαμπουκάς στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών για να τον τρομάξει.
    Αλήθεια, αυτήν για ποιο λόγο την έβαλαν Υπουργό Εξωτερικών? Είναι καλή στο "γλύψιμο" ή στο "σκύψιμο" (με όλες τις έννοιες)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]