Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΥφΥΠΕΞ Συρίας: Ο γιος του Ερντογάν έκλεβε από εμάς πετρέλαιο μέσω ISIS


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Μπασάρ Τζααφάρι επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Τούρκου αρχινονού Σεντάτ Πέκερ σχετικά με τη μεταφορά όπλων και το λαθρεμπόριο εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και ένοπλων ομάδων τρομοκρατών, αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών στη Συρία.

Σε ένα βίντεο στο YouTube που κυκλοφόρησε στις 30 Μαΐου, ο εξόριστος αρχιμαφιόζος ισχυρίστηκε ότι η διαβόητη SADAT, ιδιωτικός εργολάβος, έστελνε όπλα σε τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένους αυτούς του μετώπου αλ-Νούσρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγγονός πως Ερντογάν και Μπαχτσελί απέρριψαν αίτημα έρευνας για την μεταφορά όπλων στους τζιχαντιστές της αλ-Νούσρα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι διεξήχθη λαθρεμπόριο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των δύο χωρών και διοργανώθηκε από τον Διευθυντή Προεδρικών Διοικητικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Μετίν Κιρατλί.

Η Συρία έχει "κατηγορηματικές πληροφορίες σχετικά με τις παραβιάσεις και τις καταχρήσεις του καθεστώτος του Ερντογάν", δήλωσε ο Τζααφάρι μιλώντας στην τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

Η Δαμασκός έστειλε 108 επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τις υποεπιτροπές για "χιλιάδες τρομοκράτες που προέρχονται από την Τουρκία", είπε.

"Θα ήθελα να εκφράσω ότι βεβαιώνω, επιβεβαιώνω και επαληθεύω ότι αυτό που είπε ο κ. Σεντάτ Πεκέρ είναι απολύτως αλήθεια", δήλωσε ο Τζααφάρι.

"Αυτό που είπε ο κ. Σεντάτ Πεκέρ σχετικά με τη συμμετοχή του καθεστώτος Ερντογάν - συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του - στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυχείων και σιτηρών μας, είναι αλήθεια", είπε. "Γίναμε μάρτυρες το 2015 και το 2016 της κατάστασης στην οποία ο γιος του Ερντογάν διαχειριζόταν την κλοπή πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω του ISIS".

Η Ρωσία είχε κάνει παρόμοιες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας εκείνη την εποχή.

Σε συνέντευξη του 2015 με την ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του Ερντογάν (διάσημος στην Τουρκία για την τηλεφωνική συνομιλία στην οποία "καρφώνει" τον ίδιο του τον πατέρα), αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για το εμπόριο πετρελαίου με το ISIS και ότι "είχε φύγει" στην Ιταλία.

Στις αρχές του 2018, ο Peker μοιράστηκε φωτογραφίες εξοπλισμού που είχε στείλει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στα κοινωνικά μέσα. Δεκάδες παραλαβές, εκατοντάδες πανοπλίες σώματος και άλλος εξοπλισμός εμφανίστηκαν στις φωτογραφίες.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]