Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισλαμικός σκοταδισμός στα Κατεχόμενα!


Ο Τατάρ επιχειρεί κατάλυση της δημοκρατίας
Η διαμαρτυρία για τα μαθήματα Κορανίου των Τουρκοκυπρίων και τα παιχνίδια του «σουλτάνου» για το Κυπριακό στη Γενεύη

«Εχουμε ήδη “χάσει” την Κύπρο πολιτιστικά! Πρέπει να ενισχυθεί η ισλαμική ταυτότητα στη Βόρεια Κύπρο» κραυγάζει ο γνωστός Τούρκος σχολιαστής Γιουσούφ Καπλάν στην επίσημη, ερντογανική εφημερίδα «Yeni Şafak». «Τα νέα είναι ανατριχιαστικά: Το “συνταγματικό δικαστήριο” της Βόρειας Κύπρου αποφάσισε να σταματήσει τα μαθήματα Κορανίου, με το επιχείρημα ότι είναι αντίθετο με την αρχή του κοσμικού κράτους. Οι δραστηριότητες των μαθημάτων Κορανίου σταμάτησαν επίσημα» διαμαρτύρεται ο Καπλάν, που θεωρείται εκ των πιο φιλικά προσκείμενων δημοσιογράφων στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

«Είναι απίστευτο! Ούτε οι Ελληνες δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο! Αυτό που γίνεται είναι μίσος κατά της θρησκείας! Είναι άρρωστοι! Βραχίονες των ιμπεριαλιστών! Αν αφαιρέσαμε το Ισλάμ, θα χάσουμε την Κύπρο μέσα από τα χέρια μας» διακηρύσσει σε απειλητικούς τόνους ο Τούρκος αρθρογράφος. Και εδώ δεν πρόκειται για υπεράσπιση του θρησκευτικού συναισθήματος των μουσουλμάνων Κυπρίων, το οποίο ποτέ δεν αμφισβήτησε η Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Γιουσούφ Καπλάν, και κατ’ επέκταση το καθεστώς Ερντογάν, επιδιώκει να επιβάλει στους Τουρκοκυπρίους έναν θρησκευτικό σκοταδισμό. Εναν εθνικιστικό ισλαμο-συντηρητισμό, προκειμένου το νέο καθεστώς στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο να ενισχύσει την εξουσία του, σε μια κοινωνία που -παρά τις ιδιομορφίες της- είχε μάθει στην πλειονότητά της να ζει με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Μέχρι τώρα οι Τουρκοκύπριοι είχαν φτάσει στο χείλος της… αυτοκτονίας, δεν υπήρχαν πνευματικοί δεσμοί με την Τουρκία» ωρύεται ο Καπλάν και ζητάει… αντίμετρα για να επιτευχθεί και πολιτισμικά η διχοτόμηση. Γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορέσαμε να δούμε και να καταλάβουμε ότι με την εκκοσμίκευση των Τουρκοκυπρίων, τους παρομοιάζουμε με τους… Ελληνες. Γνωρίζω τους Τουρκοκυπρίους καλά από το Λονδίνο. Ενώ σχεδόν κανένας Ελληνοκύπριος δεν μπορεί να μιλήσει τουρκικά, σχεδόν όλοι οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν ελληνικά χωρίς εξαίρεση! Γνωρίζουν καλύτερα τα ελληνικά από τα τουρκικά». Να το «έγκλημα» για την Αγκυρα: Η κοινότητα και η αδελφοσύνη του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων πολιτών. Αυτούς τους δεσμούς θέλει να σπάσει τώρα το καθεστώς Ερντογάν για να ορθώσει με τον θρησκευτικό φανατισμό νέα, τεχνητά τείχη…

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί κατήγγειλε άλλωστε τη στάση αυτή, τονίζοντας σε ανάρτησή του στο facebook ότι το καθεστώς Ερντογάν «βλέπει σαφώς τη Βόρεια Κύπρο ως επαρχία της Τουρκίας». Σχολιάζοντας, μάλιστα, δήλωση του Τούρκου προέδρου για «επιπτώσεις» στο «συνταγματικό δικαστήριο» για την απόφαση, ο Ακιντζί τόνισε: «Αν εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να δουν την ωμή παρέμβαση (της Αγκυρας) στα θεσμικά όργανα και στις εκλογές μας πριν από έξι μήνες, σήμερα πρέπει τελικά να το έχουν καταλάβει»!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που μετέβη εσπευσμένα για επίδειξη δύναμης στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο μετά την ήττα που υπέστη από τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, δεν δίστασε να καταγγείλει την πρόσφατη απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» του ψευδοκράτους για την απαγόρευση των μαθημάτων Κορανίου. «Πρόκειται για μια ιδεολογικά καθοδηγούμενη απόφαση» ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη λεγόμενη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Οι πολιτικοί έχουν το δικαίωμα να επικρίνουν τις αποφάσεις του δικαστηρίου» είπε προκλητικά, προδικάζοντας ότι θα ακυρωθεί. Οσο για τον Τατάρ; Ανακάλυψε «νίκη» του Τσαβούσογλου στις κοινές δηλώσεις με τον Νίκο Δένδια. «Μπράβο είπαμε όλοι μας σε σας, κύριε υπουργέ» δήλωσε, με μπόλικη δόση κολακείας ο Ερσίν Τατάρ.


Τα σχέδια Τατάρ για δοξασία του Ερντογάν

Εχοντας την πλήρη κάλυψη της Αγκυρας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, που λειτουργεί απλά ως αχυράνθρωπος του Ερντογάν στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, έδωσε το σύνθημα της σκοταδιστικής αντεπίθεσης: «Εμείς, ως μουσουλμάνοι, έχουμε αγωνιστεί σε αυτά τα εδάφη για την πίστη μας από το 1573. Δεν μπορούμε ποτέ να ανεχτούμε τη διακοπή των μαθημάτων του Κορανίου». Ο Τατάρ πιστεύει ότι βρήκε το εργαλείο για να αρχίσει τη μεγάλη ισλαμο-συντηρητική «επανάσταση» στα Κατεχόμενα. Να ξεριζώσει τη δημοκρατική λογική ,το κράτος δικαίου και να επιβάλει στην τουρκοκυπριακή κοινωνία δόγματα και προκαταλήψεις ενάντια στην κοσμικότητα και στην ιδέα της δημοκρατίας. Με στόχο; Ολοι οι Τουρκοκύπριοι να αναγκαστούν να λατρεύουν τον πρόεδρο Ερντογάν και κατ’ επέκταση τον Τατάρ ως το μακρύ του χέρι στο μαρτυρικό νησί. «Αν η Τουρκία αναπτύξει μια έξυπνη στρατηγική για την ενίσχυση της ισλαμικής ταυτότητας στην Κύπρο, αυτό θα είναι ένα μεγάλο ατού για να ανοίξει ο δρόμος της τουρκοκυπριακής κοινότητας προς τις ισλαμικές χώρες» λέει χαρακτηριστικά ο Τούρκος δημοσιογράφος, δείχνοντας και τον δρόμο που ακολουθεί η Αγκυρα για να πετύχει την ενδεχόμενη αναγνώριση τουρκοκυπριακού «κράτους».

«Το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί βάσει της “κυριαρχικής ισότητας” και οι Τουρκοκύπριοι αξίζουν κυριαρχία και ανεξαρτησία, με την υποστήριξη και τις εγγυήσεις της Τουρκίας» ισχυρίστηκε Τατάρ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την περασμένη Παρασκευή.

«Εμείς δεν θα σπαταλήσουμε τον χρόνο για ομοσπονδιακή λύση» επανέλαβε ο Τσαβούσογλου στην ίδια συνέντευξη Τύπου, δείχνοντας σαφώς τη γραμμή που θα ακολουθήσει η Αγκυρα και στην άτυπη σύνοδο «5+1», υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 και 29 Απριλίου στη Γενεύη.


Στη Γενεύη η κυβέρνηση Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένη να μη συζητήσει τίποτα άλλο από τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο. Δημοσιογραφικές πηγές στη γείτονα εκτιμούν όμως ότι η Αγκυρα βάζει σαν τον… Χότζα τη μαξιμαλιστική αυτή θέση στο τραπέζι για να εξασφαλίσει κάτι άλλο: Μια δήθεν συμβιβαστική λύση για «συνομοσπονδία», που θα βαπτιστεί όμως «ομοσπονδία» για να «ικανοποιήσει» και την ελληνική και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι Τούρκοι προσπαθούν, πάντως, να διαμορφώσουν ήδη το απαραίτητο συγκρουσιακό κλίμα εν όψει της Γενεύης και ανασύρουν ακόμα και γαλλικά… λεξικά πριν από 90 χρόνια!

Ο σχολιαστής της ιστοσελίδας «Habertürk» Μουράτ Μπαρντακσί γράφει επικαλούμενος το λεξικό Petit Larousse του 1931 ότι η λέξη «Grec» ήταν συνώνυμη των εκφράσεων «απατεώνας», «πορτοφολάς» και «κλέφτης»…

Οι Τούρκοι πάντα έπαιζαν και παίζουν παιγνίδια και η ελληνική απάντηση πρέπει να είναι ανάλογη. Ιδού η… Γενεύη, ιδού και το πήδημα…

Μιχάλης Ψύλος
Newsbreak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]