Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσελίκ για Δένδια: Ήρθε για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις


Συνήθης είναι η πρακτική των συνεργατών και υπουργών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να βγαίνουν και να επαναλαμβάνουν τις δηλώσεις του, αναφορικά με κάποιο σοβαρό γεωπολιτικό γεγονός. Όμως οι κραυγές που έρχονται από την Τουρκία, μετά την περίφημη πλέον συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα, μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζουν ακάθεκτες, σε μία προσπάθεια να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας και να δημιουργήσουν κλίμα σε μία περίοδο που η Τουρκία λέει ότι θέλει να συμμετάσχει με καλή πρόθεση στα ΜΟΕ, στις διερευνητικές με την Ελλάδα, στις συνομιλίες στη Γενεύη για το Κυπριακό, αλλά και σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για ακόμα μια φορά, ο εκρπόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ λέγοντας ότι "η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας με εξαιρετικά φανατικό τρόπο θα γραφτεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας", χαρακτηρίζοντας "απρέπεια" τα όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

"Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη χώρα μας με τον πιο ακραίο τρόπο. Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις. Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του. Επίσης, ο κόσμος είδε ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί" συμπλήρωσε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι "έχει πραγματοποιήσει βίαιες πράξεις όπως βύθιση σκαφών, ενώ έχει επαναπροωθήσει περισσότερους από 80.000 πρόσφυγες σε 3 χρόνια". Μάλιστα έφτασε σε σημείο να πει ότι το Λιμενικό έχει προσπαθήσει να ρίξει βενζίνη και να κάψει πρόσφυγες: "Στοιχεία του λιμενικού της Ελλάδας προσπάθησαν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν και σχεδόν να πραγματοποιήσουν μια σφαγή", είπε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]