Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα με πάνω από 20 πολεμικά πλοία


Πάνω από 20 ρωσικά πολεμικά πλοία συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δήλωση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

H είδηση αυτή έρχεται μετά τη πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνας για μεγάλης έκτασης στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, που εκτός από τα πλοία του στόλου που εδρεύει στην Κριμαία, περιλαμβάνουν επίσης αεροσκάφη και ελικόπτερα, με πραγματικά πυρά εναντίον στόχων επιφανείας και αέρος.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει περιορίσει τον πλου ξένων στρατιωτικών και κρατικών πλοίων σε τμήματα της Μαύρης Θάλασσας μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, αφότου αναζωπυρώθηκαν οι μάχες μεταξύ του στρατού της Ουκρανίας και των φιλο-ρώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αυξήσει τα στρατεύματά της στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Μία από τις περιοχές που επηρεάζονται από τους περιορισμούς της Ρωσίας βρίσκεται κοντά στο Στενό του Κερτς, το οποίο συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Αζόφ και είναι ζωτικής σημασίας για την εξαγωγή σιτηρών και χάλυβα από την Ουκρανία.

Το Στενό του Κερτς έγινε σκηνή αντιπαράθεσης το 2018 αφού η Ρωσία κατέσχεσε τρία ουκρανικά πλοία στην περιοχή για φερόμενες παραβιάσεις των χωρικών της υδάτων.

Η Ουκρανία είχε ελεύθερη πρόσβαση στο Στενό του Κερτς μαζί με τη Ρωσία έως το 2014, όταν η Μόσχα διεκδίκησε τον πλήρη έλεγχο της πλωτής οδού μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]