Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία: Οργανώσεις και διπλωμάτες καλούν να σταματήσει η αγοραπωλησία ψήφων


Το φαινόμενο της αγοραπωλησίας των ψήφων κατά την περίοδο των εκλογών είναι μια μάστιγα που πλήττει την Αλβανία και έχει μπει στο στόχαστρο τοπικών και διεθνών οργανισμών.

Θέση για το ζήτημα πήρε και το Επισκοπικό Συμβούλιο της Καθολικής Εκκλησίας της Αλβανίας με δήλωση της.

«Το φαινόμενο της αγοράς και πώλησης ψήφων είναι μια μεγάλη πληγή που πρέπει να εξαφανιστεί, σε κάθε περίπτωση. Όποιος πουλά την ψήφο για χρήματα έχει πουλήσει την αξιοπρέπεια του και της οικογένειάς του, και δεν έχει καμία φωνή για να λογοδοτήσει. Επίσης, όποιος αγοράσει την ψήφο με χρήματα, εκμεταλλευόμενος τη φτώχεια των ψηφοφόρων, δεν αξίζει να καθίσει στη θέση για την οποία θέλει να ψηφιστεί», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι, συνδέεται η αγοροπωλησία των ψήφων με τον όρκο στα ιερά βιβλία. Είναι επίσης απαράδεκτο να ψηφίζουμε υπό τη μορφή απειλών ή μετά από υποσχέσεις εργασίας. Η εργασία είναι ο καρπός της αξιοκρατίας και όχι του κόμματος ή της κομματικής ταυτότητας», συνεχίζει η δήλωση.

«Ως επίσκοποι, δεν μας φαίνεται τυχαίο ότι οι υποψήφιοι με αμφίβολο παρελθόν ψηφίζονται. Η ηθική ακεραιότητα πρέπει να είναι προϋπόθεση εκ των προτέρων, έτσι ώστε ο εκλογέας να μπορεί να επιλέξει με ελευθερία και ηρεμία. Ευχόμαστε στις 25 Απριλίου όλοι να ασκήσουν το δικαίωμα και το καθήκον τους να ψηφίσουν, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό καλό, που είναι ο στόχος κάθε πολιτικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, προσευχόμαστε στον Θεό, με τη διαμεσολάβηση της Μητέρας και Καλής Συμβούλου, να βοηθήσουμε τους Αλβανούς σε αυτές τις σημαντικές στιγμές για τη ζωή της χώρας», αναφέρεται στη δήλωση της Επισκοπικής Διάσκεψης της Αλβανίας.

Η Αμερικανίδα Πρέσβης στην Αλβανία Yuri Kim αντέδρασε και πάλι στο φαινόμενο της αγοροπωλησίας ψήφων, λέγοντας από την Fier ότι δεν χρειάζεται να στείλει σιωπηρά μηνύματα καθώς είναι άμεση.

«Θέλω να το επαναλάβω. Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν κανένα συγκεκριμένο κόμμα ή υποψήφιο. Το μόνο που υποστηρίζουμε είναι το δικαίωμα του αλβανικού λαού να εκφράσει τη βούλησή του μέσω της ψήφου. Προειδοποιούμε όποιον προσπαθεί να αρνηθεί αυτό το δικαίωμα αγοράζοντας ή πουλώντας ψήφους. Είναι πολύ σημαντικό οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν ότι έχουν τη δύναμη και την ευθύνη».

Ο Πρέσβης της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Τίρανα, Luigi Soreca δήλωσε επίσης ότι ελπίζει ότι στις 25 Απριλίου όλοι θα ασκήσουν το δικαίωμά τους.

«Ελπίζουμε ότι στις 25 Απριλίου, όλοι θα ασκήσουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ψηφίσουν έχοντας κατά νου το κοινό καλό, κάτι που είναι επίσης ο σκοπός οποιασδήποτε πολιτικής δραστηριότητας», δήλωσε η Soreca.

«Ευχόμαστε και θέλουμε οι εκλογές της 25ης Απριλίου να αποτελέσουν ένα βήμα προόδου για την Αλβανία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, να είναι ελεύθερες και δίκαιες και η ετυμηγορία του λαού να διαβαστεί και να γίνει αποδεκτή από όλα τα κόμματα!», είπε ο Soreca.

ΙΒΝΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]