Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργή Τουρκίας: Κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης


Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, τη Δευτέρα για να εκφράσει "με τους πιο ισχυρούς όρους" την αντίδρασή της σε μια δήλωση σχετικά με τη δολοφονία 13 Τούρκων που συνελήφθησαν από Κουρδούς μαχητές, κάτι που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε "γελοίο".

Η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν 13 Τούρκους, ανάμεσά τους στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, τούρκοι στρατιώτες ανακάλυψαν 13 πτώματα σε σπηλιά στην περιοχή Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα πραγματοποιεί από την Τετάρτη στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα και δυτικούς συμμάχους της τρομοκρατική οργάνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό της Τουρκίας και ότι καταδικάζουν τις δολοφονίες... αν επιβεβαιωθεί ότι φταίει το ΡΚΚ γι' αυτές.

Η Άγκυρα, που είναι ήδη νευριασμένη από τη συνεργασία της Ουάσιγκτον με Κουρδούς μαχητές στη γειτονική Συρία, εξοργίστηκε από τους όρους που τέθηκαν στη δήλωση των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμαρτυρήθηκε επίσης τη Δευτέρα για σιωπή από "χώρες που υποτίθεται ότι ισχυρίζονται ότι καταπολεμούν την τρομοκρατία", προσθέτοντας ότι προσπαθούσαν να "γυρίσουν" το θέμα "με αν και αλλά".

Ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις διασυνοριακές της επιχειρήσεις στο Ιράκ εναντίον του ΡΚΚ: "Αν είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε την ενότητα μας, τότε θα ενεργήσετε ειλικρινά απέναντί ​​μας. Τότε, θα σταθείτε μαζί μας, όχι με τους τρομοκράτες", είπε ο Ερντογάν.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]