Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολλανδία: Πόσο επηρεάζει η ρητορική Ερντογάν τους Τούρκους της χώρας;


Ανησυχία στις μυστικές υπηρεσίες της Ολλανδίας

Περίπου οκτώ μήνες μετά από την ολλανδική κοινοβουλευτική έρευνα, η οποία αποκάλυψε πώς οι ιμάμηδες στα τουρκικά τζαμιά δρουν ως πράκτορες και πώς όλο αυτό το δίκτυο (στην Ολλανδία τουλάχιστον) δρα ως δίκτυο συλλογής πληροφοριών, η ολλανδική αρχή αντιτρομοκρατίας NCTV επιβεβαίωσε ότι ερευνά τους τρόπους με τους οποίους η πολιτική και η ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Ολλανδία, την εγχώρια ασφάλεια και την ολλανδο-τουρκική κοινότητα.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα HP/De Tijd μετέδωσε ότι μια εμπιστευτική ανάλυση της NCTV ανέφερε πως μέρος της ολλανδο-τουρκικής κοινότητας μπορεί να είναι "ευάλωτο σε επιρροές από την Τουρκία" και τη ρητορική υπέρ του Πολιτικού Ισλάμ του Ερντογάν σε συνεργασία με τις σαλαφιστικές και μερικές φορές τζιχαντιστικές οργανώσεις. Σε μια γραπτή απάντηση, το NCTV επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του σημειώματος, αλλά τόνισε ότι χρήζει περαιτέρω ανάλυσης και ότι είναι πρώιμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί Ολλανδο-Τούρκοι είναι υπέρ του Ερντογάν και αισθάνονται στενά συνδεδεμένοι με την Τουρκία, προκαλώντας ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την "κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στην Ολλανδία". Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανάλυση έδειξε ότι υπάρχει μία σχέση μεταξύ της "αντιδυτικής" ρητορικής του Ερντογάν μετά από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον μουσουλμάνων στο Κράιστσερτς το 2019 και της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ουτρέχτη που άφησε τέσσερα άτομα νεκρά το ίδιο έτος. Παρά ταύτα μια πηγή είπε στην HP/De Tijd ότι αυτή η διασύνδεση θεωρείται αμφίβολη από ειδικούς εντός και εκτός της NCTV.

Η NCTV εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι αυτή η ανάλυση διέρρευσε, δεδομένης της πρώιμης φύσης της. Η ανάλυση αυτή τη στιγμή αξιολογείται από άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών και γενικών υπηρεσιών πληροφοριών MIVD και AIVD, ανέφερε στην εφημερίδα ένα εμπλεκόμενο με την έρευνα άτομο.

Πέτρος Κράνιας
Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]