Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε ιταλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης


Η Τουρκία «ακυρώνει» πάλι την ελληνική κυριαρχία

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα αναμένουν -εναγωνίως- την απάντηση της Άγκυρας για το αν και πότε θα συνεχισθούν οι διερευνητικές επαφές, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς γιατί τόσο πολύ βιαστήκαμε να δώσουμε συγχωροχάρτι στον Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της.

Με βάση το δόγμα ότι «χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει τίποτε στην περιοχή», στο στόχαστρό της αυτή τη φορά βρέθηκε ένα ιταλικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης και εκτελεί εργασίες για λογαριασμό της κοινοπραξίας για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, στον οποίο τόσο πολλά έχει επενδύσει η ελληνική πλευρά τουλάχιστον διπλωματικά.

Μια τουρκική φρεγάτα, λοιπόν, παρακολούθησε και προσέγγισε το συγκεκριμένο πλοίο, μένοντας συνεχώς μαζί του και φτάνοντας μέχρι δυτικά της Καρπάθου. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Άγκυρας, που δείχνει ότι, παρά τις διερευνητικές επαφές, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω στην τακτική της στην ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε, συνεχίζει να υπερασπίζεται το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο επικαλύπτει σχεδόν το σύνολο της περιοχής από την οποία θα διέρχεται ο ΕastΜed.

Το πολιτικό διακύβευμα από τη συμφωνία για τον EastMed είναι ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θεωρούν ότι υπάρχει συνέχεια των θαλάσσιων ζωνών τους, χωρίς να παρεμβάλλονται αντίστοιχες τουρκικές ζώνες. Η τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή, υπό διάφορες μορφές, έχει σκοπό ακριβώς να αποδείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» προωθείται τόσο επιθετικά από την Άγκυρα.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]