Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι 6 ΜΚΟ που «τρέχουν» την Ελλάδα στον ΟΗΕ!


Κατηγορίες για παράνομες επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών
Γύρω από το λαθρομεταναστευτικό έχει στηθεί μεγάλη μπίζνα!

Έχει παραγίνει το κακό με τις ΜΚΟ που όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αλλά κατηγορούν μονίμως την Ελλάδα ότι δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες!

Αυτή τη φορά έξι ΜΚΟ έστειλαν λεπτομερή αναφορά (ξέρετε σε άλλες εποχές πως τους χαρακτήριζαν κάτι τέτοιους!) για «πρακτικές παράνομων επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα», στον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών! Την κοινή δήλωση συνυπογράφουν οι ‘Αρσις, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, HIAS Ελλάδας, HumanRights360 και Refugee Support Aegean.

Στην λεπτομερή αναφορά τους, οι έξι ΜΚΟ εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους, σχετικά με το φαινόμενο «που αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό από τον Μάρτιο του 2020 και συνιστά άμεση παραβίαση του ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου». Παρουσιάζουν μάλιστα μαρτυρίες, αναφορές περιστατικών και υπομνήματα σε ελληνικά και διεθνή όργανα από το 2017 έως και το 2020 και δίνουν «μια λεπτομερή εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τις παράνομες επαναπροωθήσεις οι οποίες συνίστανται σε παράνομες επιστροφές χωρίς σεβασμό στις επίσημες διαδικασίες, με τη μη καταχώριση των συλληφθέντων, την άρνηση πρόσβασης σε διαδικασίες ασύλου και την αυθαίρετη απαγωγή, κράτηση και ομαδική απέλαση όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και ενίοτε εντοπίζονται σε ελέγχους στην ενδοχώρα, ενώ συχνά καταγγέλλονται αφαιρέσεις ή/και ζημιές προσωπικών αντικειμένων, καθώς και ψυχολογική ή/και σωματική βία»!

Πολύ στεναχωριούνται επίσης οι συγκεκριμένες ΜΚΟ που δεν αφήνουμε τον Έβρο να γίνει «μπάτε σκύλοι αλέστε». Και ισχυρίζονται ότι: «Τα σύνορα στον Έβρο αποτελούν πεδίο όπου μεταφέρονται αιτούντες διεθνή προστασία από την ενδοχώρα και βιαίως επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Οι αποτροπές και οι επαναπροωθήσεις επίσης νεοεισερχόμενων στην περιοχή του Έβρου αποτελεί μια πραγματικότητα που καταγράφεται από διάφορες οργανώσεις», επισημαίνουν ακόμη οι έξι ΜΚΟ. Παράλληλα τονίζουν ότι από τον Μάρτιο του 2020 είναι συνεχείς οι αναφορές και καταγγελίες «για πρακτικές αποτροπής στη θάλασσα, αλλά ακόμη και για αυθαίρετες επαναπροωθήσεις προσώπων, τα οποία αφού έχουν αποβιβασθεί στις ελληνικές ακτές βρίσκονται στη συνέχεια αβοήθητα μέσα σε σχεδίες, πλησίον των τουρκικών ακτών, κατά απόλυτη διακινδύνευση ακόμη και της ίδιας τους της ζωής».

Τώρα πως γίνεται να εξαρθρώνονται κυκλώματα στα οποία μετέχουν ΜΚΟ, να συνεργάζονται ακόμη και με τους Τούρκους διακινητές, αλλά να κατηγορούν την Ελλάδα, μόνο οι συγκεκριμένοι… ανθρωπιστές γνωρίζουν! Ας μην ξεχνάμε ότι γύρω από το λαθρομεταναστευτικό έχει στηθεί μεγάλη μπίζνα!






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]