Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναγνωρίζει η κυβέρνηση ύπαρξη «εθνικής μειονότητας» στην Ελλάδα;


Εθνομηδενισμός: Από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση δρόμος
Αναφορά – βόμβα στο «άσχετο» νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ!

Μία εξαιρετικά περίεργη εξέλιξη συμβαίνει αυτές τις ώρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στο νομοσχέδιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θ. Λιβάνιου για τα ΜΜΕ, με τίτλο “Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης”, το οποίο ψηφίζεται απόψε, υπάρχει μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη φράση.

Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, στην παράγραφο 1, γίνεται λόγος για εθνικές μειονότητες! Αναφέρει συγκεκριμένα για «ιδιότητα μέλους εθνικής μειονότητας».

Η Ελλάδα όμως κατά πάγια πρακτική η οποία μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στην νομοθεσία, δεν αναγνωρίζει επουδενί εθνική μειονότητα εντός του εδάφους της, οποιαδήποτε εθνική μειονότητα, παρά μόνο μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη. Αυτή λοιπόν η αναφορά εντός ενός άσχετου νομοσχεδίου σε εθνικές μειονότητες, φαίνεται ότι ανοίγει μία κερκόπορτα η οποία εξυπηρετεί κυρίως στην Τουρκία που επιθυμεί διακαώς την δημιουργία τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.

Για εθνική μειοδοσία κάνει λόγο η Ελληνική Λύση

Το θέμα αποκάλυψε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία φτάνει στο σημείο να ζητά την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης! Το δελτίο τύπου του κόμματος με τίτλο «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και ανοίγει κερκόπορτα κάνοντας αναφορά σε «εθνικές μειονότητες» εντός άσχετου νομοσχεδίου»!

Αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στο άρθρο 8 παρ. 1, γίνεται αναφορά σε «εθνικές μειονότητες»! Η αναφορά αυτή συνιστά εθνικό έγκλημα διότι το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει καμιά «εθνική μειονότητα», παρά μόνο την θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης! Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είναι απλά ανίκανη. Είναι εθνικά επικίνδυνη και πρέπει να φύγει!

Newsbreak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]