Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία: Χαρακτηρίζουν ως Αλβανούς τους ομογενείς


Οργή των Βορειοηπειρωτών κατά των ελληνικών Αρχών

Διμέτωπο αγώνα δίνει τις τελευταίες ημέρες η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, αντιμετωπίζοντας, από τη μία, τις διώξεις του αλβανικού κράτους και από την άλλη, την «εχθρότητα» των ελληνικών Αρχών.

Όπως καταγγέλλουν μειονοτικές οργανώσεις στην Αλβανία συνεχίζονται οι διώξεις κατά των ενεργών στα κοινά πολιτών ελληνικής καταγωγής, με τελευταίο κρούσμα την καταδίκη του Χειμαρραίου Μόντη Κολίλα σε 8,5 χρόνια φυλάκισης για διανομή αντισυνταγματικών φυλλαδίων και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση.

Απόφαση που, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, δεν ξεφεύγει από τη διαχρονική πλέον στρατηγική εκφοβισμού και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σκοπό την ήπια γενοκτονία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ενώ θα περίμενε κανείς οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας να στηρίζονται από την Ελλάδα, η εικόνα που σχηματίζεται είναι η ακριβώς αντίθετη, καθώς τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή κάποιες μεταφορές βορειοηπειρωτών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, κατασυκοφαντούνται.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ βορειοηπειρωτικών οργανώσεων και του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, αλλά και σε μικρότερο βαθμό του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Ελισάφ, οι οποίοι έκαναν λόγο για εισαγόμενα κρούσματα, προκαλώντας την οργή των Βορειοηπειρωτών, προτρέποντας ομογενειακά μέσα να σημειώσουν: «Όπως ακριβώς τον οποιοδήποτε Ηπειρώτη που θα μολυνόταν σε κάποια άλλη πόλη που θα είχε επισκεφτεί δεν θα τον υπολογίζατε ως εισαγόμενο κρούσμα, το ίδιο απαιτούμε να κάνετε και για τους Βορειοηπειρώτες».

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]