Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί οι πλούσιοι Τούρκοι γίνονται υπήκοοι Μάλτας


Πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ φαίνεται πως καταβάλλουν επιφανείς κι ευκατάστατοι Τούρκοι, προκειμένου να γίνουν υπήκοοι Μάλτας.

Όπως δείχνει η λίστα των 3.170 ατόμων που είχαν δικαίωμα απόκτησης της μαλτέζικης υπηκοότητας το 2019, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, πολλές γνωστές οικογένειες που καθορίζουν την επιχειρηματική ζωή της Γείτονος συγκαταλέγονται μεταξύ των ονομάτων. 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής εταιρείας ένδυσης Koton Γιλμάζ Γιλμάζ, μαζί με τη σύζυγό του Γκιουλντέν Γιλμάζ, την κόρη τους Ντενίζ Γιλμάζ και τον γιο τους Ετζέ Γιλμάζ.

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της διαδικτυακής πλατφόρμας αγοραπωλησιών ακινήτων, αυτοκινήτων και λοιπών πολυτελών προϊόντων και υπηρεσιών Τάνερ Ακσόι μαζί με την οικογένειά του.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Gen Ilaç Αμπιντίν Γκιουλμούς.

Ο Χαμπίμ Τσεμ Μπαχαντίρ, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον κατασκευαστικό τομέα. Όπως επίσης, και η σύζυγός του Μινέ, αλλά και ο γιος τους Εμίρ Μπαχαντίρ.

Όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα sozcu.com.tr, τη λίστα των ατόμων που δικαιούνται βάσει των επενδύσεών τους στη Μάλτα να λάβουν και υπηκοότητα, συμπληρώνουν συνολικά 45 Τούρκοι. Το 2018, ο αριθμός ανερχόταν σε 78, ενώ και το 2017 δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι που έσπευσαν για υπηκοότητα στο ευρωπαϊκό νησί των 514.000 κατοίκων. 

Γιατί η Μάλτα

Ο λόγος που οι πλούσιοι Τούρκοι επιλέγουν τη Μάλτα είναι τριπλός: 

Πρώτον, είναι πλήρες μέλος της ΕΕ από το 2004, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ταξιδεύεις ελεύθερα και χωρίς βίζα -όπως ισχύει για τους υπηκόους Τουρκίας- σε 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Δεύτερον, η Μάλτα εφαρμόζει ένα σύστημα επιστροφής φόρου 6/7 για να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Οι υπήκοοι που δεν διαμένουν στη Μάλτα -κοινώς κάτοικοι εξωτερικού- επιστρέφουν το 35% των κερδών τους ως φόρο εταιρειών στο τέλος του έτους. Ο ετήσιος φόρος εισοδήματος στη χώρα είναι μόνο περίπου 5 τοις εκατό. Την ίδια ώρα, οι Μαλτέζοι επιχειρηματίες δεν υποχρεώνονται να διαμένουν στη Μάλτα.

Τέλος, ο τρίτος και κυριότερος λόγος που φαίνεται πως οι πλούσιοι Τούρκοι ψηφίζουν τη Μάλτα, είναι η απουσία του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]