Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με το Cesme στο Αιγαίο δεν θα έπρεπε να σταματήσουν άμεσα οι διερευνητικές;


Στο Αιγαίο σουλατσάρει το ερευνητικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Cesme, με την Τουρκία μάλιστα, να διατυμπανίζει χθες το απόγευμα ότι το πλοίο άρχισε τις εργασίες του, την ίδια ώρα που η Ελλάδα επιμένει να κρατά χαμηλούς τόνους.

Στο Αιγαίο βρίσκεται ταυτόχρονα και το τουρκικό πλοίο Barbaros, το οποίο ακολουθεί πορεία προς τα στενά των Δαρδανελλίων, με «ύποπτη» όμως πορεία και με «ζιγκ ζαγκ», που το φέρνουν σε «απόσταση αναπνοής» από ελληνικά νησιά. Γεγονός που κάνει κάποιους να μιλούν για «κρουαζιέρα», που ως στόχο έχει την επίδειξη δύναμης της τουρκικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε χθες το απόγευμα, η Άγκυρα μέσω του υπουργείου Άμυνας -στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν οι δραστηριότητες του Cesme- ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο πλοίο «ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αιγαίο! Οι οποίες είναι νόμιμες. Σύμφωνες με τις διεθνείς συμφωνίες». Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν το πλοίο να είναι φορτωμένο με Τούρκους στρατιώτες.

Οι γείτονες δεν έμειναν όμως εκεί, αλλά εξαπέλυσαν επίθεση κατά της χώρας μας, με «πηγές» του τουρκικού υπουργείο Άμυνας να κατηγορούν την Ελλάδα για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο λόγω ασκήσεων και υποθαλάσσιων εργασιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μετά τις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα πραγματοποιεί υποθαλάσσιες εργασίες μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, όπως και με νέα NAVTEX στις 18 Φεβρουαρίου άρχισαν υποθαλάσσιες εργασίες βόρεια της Κρήτης, με άγνωστη ημερομηνία λήξης».

Στο κάδρο βάζουν και τις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας αναφορά σε ασκήσεις βόρεια της Σκύρου, με τη συμμετοχή 20 πλοίων και αεροπορικών δυνάμεων, λες και η χώρα μας χρειάζεται να παίρνει την τουρκική άδεια για να κάνει ασκήσεις εντός της επικράτειάς της. Ενώ για ακόμα μια φορά γίνεται αναφορά στα «αποστρατιωτικοποιημένα» νησιά του Αιγαίου και τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτά.

Με θράσος, μάλιστα, οι τουρκικές πηγές υποστηρίζουν πως «η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις ενέργειες και τη ρητορική που αυξάνουν την ένταση και να προσπαθήσει στην επίλυση των προβλημάτων με συναντήσεις και ειλικρινή διάλογο».

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η εμμονή της ελληνικής πλευράς να κινείται σε τροχιά διερευνητικών επαφών με… κάθε κόστος αποθρασύνει τους Τούρκους, οι οποίοι όχι απλώς δεν σταματούν την εμπρηστική ρητορική τους, αλλά συνεχίζουν να αμφισβητούν με κάθε μέσο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Κάτι το οποίο κατήγγειλε η Ελληνική Λύση. Το κόμμα μάλιστα του Κυριάκου Βελόπουλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είτε ψεύδεται είτε αποδέχεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «διάλογος με τους Τούρκους θα γίνει μόνο εάν σταματήσουν τις προκλήσεις».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]