Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ελευθερίες μας στο στόχαστρο


Μπήκε κόφτης στην αναπνοή (μάσκα), κόφτης στις μετακινήσεις, κόφτης στην εργασία και μερικοί θέλουν και κόφτη στα SMS

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η στήλη αναφέρθηκε στην άποψη του Μανώλη Δερμιτζάκη ότι πρέπει να περιοριστούν οι ελευθερίες όσων δεν κάνουν το εμβόλιο. Στο κείμενο του άρθρου επισημαίνονταν τα εξής: «Ο κορωναϊός, τελικά, κινδυνεύει πολύ λιγότερο απ’ όσο κινδυνεύουν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει. […]

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης είναι καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστήμιου της Γενεύης. Ανάμεσα στις λοιπές δραστηριότητές του βρίσκει τον χρόνο και βγαίνει σε ΜΜΕ για να υποστηρίξει τον περιορισμό των ελευθεριών όλων όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο για τον κορωναϊό.

Συγκεκριμένα, βγήκε πρωτομηνιάτικα στο Mega και αφενός μας είπε ότι “συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως είναι ο εμβολιασμός φέρνει ελευθερία”, θυμίζοντας τον Πάγκαλο που είχε χαρακτηρίσει το Μνημόνιο “ευλογία” για τον τόπο.

Το εμβόλιο είναι ελευθερία για τον κ. Δερμιτζάκη και ιδού τι πρέπει να πάθουν όσοι δεν το κάνουν.

Είπε σχετικά ο καθηγητής: “Από τη στιγμή που υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, δίνεται η δυνατότητα κάποιος να έχει την επιλογή. Εάν επιλέξει να μην το κάνει, δεν θα μπορεί να έχει τις ελευθερίες που έχουν άλλοι”».

Τώρα ο ίδιος καθηγητής προτείνει να μπει «κόφτης» στα SMS αν γίνει… κατάχρηση. 

Εύλογη είναι η απορία γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή και επιμονή ορισμένων με τις ελευθερίες των Ελλήνων – έστω και αυτές τις λίγες που έχουν απομείνει.

Άλλη μία απορία είναι γιατί κάποιος συνάδελφος δημοσιογράφος δεν ύψωσε το ανάστημά του για να βάλει αυτόν τον άνθρωπο στη θέση του, με τον παραδοσιακό δημοσιογραφικό τρόπο, με ερωτήσεις:

Ποιος είναι εκείνος που θα ορίσει τις ελευθερίες που θα… λιγοστέψουν σε όλους όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο;

Ποιος είναι εκείνος που θα ορίσει τη χρήση και την κατάχρηση στα… SMS σε έναν λαό, τον οποίον κρατούν κλειδαμπαρωμένο και καταστρέφουν οικονομικά εδώ και έναν χρόνο;

Ποιος ψήφισε τον Δερμιτζάκη… απόλυτο άρχοντα της χώρας;

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τηλεπερσόνες, που αποφασίζουν για τους άλλους,την ίδια στιγμή που η τσέπη τους γεμίζει,η δουλειά τους δεν κλείνει, η ελευθερία των κινήσεων τους δεν περιορίζεται. είναι το φάρμακο που αποφάσισαν μετά ,με το αζημίωτο βέβαια, γιατί ώρες εργασίας είναι και αυτές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]