Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με όχημα το Ισλάμ ο Ερντογάν


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε ένα πολύ ενδεικτικό δημοσίευμα της ισλαμικής φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, ο θρησκευτικός ηγέτη της Τουρκίας διευθυντής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, (Diyanet), με άκρατο κομπασμό και χαρακτηριστική υπεροψία, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα «πάει» παντού όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι και μουσουλμανικές μειονότητες για να κάνει έντονη την παρουσία της, κάτι σαν ο προστάτης του παγκοσμίου Ισλάμ.

Προφασιζόμενος την ανάγκη επαφής και με άλλες θρησκείες, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει μέρος όπου ακούγεται το Κοράνι και δεν θα είναι παρών η Τουρκία για να προστατεύει τους μουσουλμάνους. Προς τον σκοπό αυτό, όπως έκανε γνωστό ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας στην τουρκική εφημερίδα, ιδρύονται μια σειρά από «πλατφόρμες» που θα διευθύνουν αυτή την τουρκική πανισλαμική εκστρατεία.

Οι πλατφόρμες αυτές είναι οι εξής : «Ισλαμικό Συμβούλιο Ευρασίας», «Σύνοδος Θρησκευτικών Ηγετών Μουσουλμάνων Αφρικής», «Συνέυρεση Μουσουλμάνων Ευρώπης», «Συνέλευση Πρόεδρων Θρησκευτικών Θεμάτων Βαλκανίων», (αυτό αφορά άμεσα και την Ελλάδα). Αλλά οι φιλοδοξίες του θρησκευτικού ηγέτη της Τουρκίας δεν αρκέστηκαν σε αυτές τις περιοχές. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, στα σχέδια του είναι και μια εξόρμηση στην… λατινική Αμερική για να κινητοποιήσει και εκεί το μουσουλμανικό ποίμνιο και να το φέρει φυσικά πιο κοντά στην νέα παγκόσμια προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων, δηλαδή την Τουρκία.

Το νέο στοιχείο που προστέθηκε τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει αυτό τον ισλαμικό επεκτατισμό, είναι και η αθρόα εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων προς την Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτόν τον νέο και πιο φανατικό ισλαμικό πληθυσμό ο Ερντογάν επιδιώκει να τον κηδεμονέψει για τα δικά του συμφέροντα και σε μεγάλο ποσοστό το έχει επιτύχει.

Σε όλα αυτά είναι προφανές η με κάθε μέσο εκμετάλλευση του μουσουλμανικού θρησκευτικού στοιχείου για την εξυπηρέτηση των πανισλαμικών επεκτατικών της σχεδιασμών με βασικό σκοπό να αναδυθεί σαν μια παγκόσμια ισλαμική υπερδύναμη. Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου το θρησκευτικό στοιχείο παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των διεθνών εξελίξεων.

Σκεφτείτε αν αύριο δούμε και στην Δ. Θράκη τον θρησκευτικό αρχηγό της Τουρκίας που πρόσφατα μετέτρεψε την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, να κάνει περιοδεία με τις «ευλογιές» των ανεύθυνων ελληνικών αρχών και όλων των τουρκολάγνων της χώρας μας και να ξεσηκώνει του τουρκόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής, οι οποίοι σύμφωνα με την Άγκυρα «καταπιέζονται» παράφορα από την Ελλάδα, (για να μην αναφερθούμε στους μουσουλμάνους της Αθήνα και σε άλλα μέρη της χώρας). Σίγουρα τότε θα… γελάσει ο κάθε «πικραμένος».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]