Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εξυπνακισμοί Τσαβούσογλου


Κι άντε να κάνεις διάλογο με τον πολιτευτή της Αττάλειας

Τα εξυπνακίστικα και αλαζονικά σχόλια επιστρατεύει ο εντεταλμένος από το Ερντογανικό καθεστώς για τη διαχείριση των άνωθεν επιλογών στην εξωτερική πολιτική, Μ. Τσαβούσογλου, στρεφόμενος κατά της Ελλάδας και του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια, μέσω twitter προκειμένου να δικαιολογήσει στο αφεντικό του, το σοβαρό επεισόδιο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Ο πολιτευτής Αττάλειας του ΑΚΡ και μειωμένων διπλωματικών ικανοτήτων, υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μ.Τσαβουσογλου (σε σύγκριση με τους προκάτοχους του) δίνει μάχη προκειμένου να επιβιώσει στην «αυλή» του Τ. Ερντογάν και να αποκρούσει την υπονόμευση από τον σκληρό πυρήνα του ΑΚΡ και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Ο ίδιος ο κ.Τσαβουσογλου έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, καθώς η εξωτερική πολιτική έχει περάσει αποκλειστικά στο Προεδρικό Μέγαρο και στον υπουργό άμυνας Χ. Ακαρ και ο ίδιος βρίσκεται στον αέρα, καθώς χρεώνεται και το ναυάγιο στις σχέσεις με την γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Μ. Πομπέο.

Ένα ναυάγιο που διευκόλυνε την μεταστροφή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εναντίον της Τουρκίας και οδήγησε τελικά στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας.

Και είναι σαφές ότι ο κ. Τσαβουσογλου αισθάνεται στριμωγμένος καθώς οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του είναι που του επιρρίπτουν μέρος της ευθύνης για την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Και έτσι προσπαθεί με εξυπνάδες γυμνασιόπαιδου να πουλήσει πατριωτισμό στην εσωτερική κοινή γνώμη, γνωρίζοντας ότι η πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα του είναι εντελώς διαφορετική.

Με αλαζονικό ύφος ο κ. Τσαβούσογλου σχολιάζει την ανάρτηση του Ν. Δένδια με απόσπασμα από την συνέντευξή του (στα Παραπολιτικά) που αναφέρεται στην έγερση από την Ελλάδα του ζητήματος της εξαγωγής όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία και επισημαίνει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από τις ΗΠΑ με βασικό επιχείρημα ότι η χώρα αυτή υπονομεύει την συνοχή και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Και ο τούρκος ΥΠΕΞ απαντά στο twitter:

«Φίλε Νίκο εδώ είναι μια φιλική συμβουλή για τον νέο χρόνο. Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να τραυματίζετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ίσως το 2021 να είναι το έτος που θα λύσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο συνομιλώντας ευθέως ειλικρινώς και με ζήλο».

Ο κ. Τσαβούσογλου δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν τραυματίζει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ο συναγερμός που σημαίνει η Αθήνα στην Ευρώπη και στην διεθνή κοινότητα για τον κίνδυνο που συνιστά πλέον ο τουρκικός αναθεωρητισμός και υπερ επέκταση. Και ότι θα πρέπει να βρει κάτι άλλο για να δικαιολογήσει στην τουρκική κυβέρνηση και στην τουρκική κοινή γνώμη την «καυτή ανάσα» των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο διάλογος με την Ελλάδα όσο κι αν το θέλει ο κ. Τσαβούσογλου δεν μπορεί να γίνει υπό τους όρους που οι προϊστάμενοί του θέτουν. Και όσο το αντιλαμβάνεται προφανώς «θυμώνει», καθώς ξέρει ότι κι αυτή η αποτυχία θα φορτωθεί στον ίδιο.

Υ.Γ. Απλώς να υπενθυμίσει κάποιος στον πολιτευτή Αττάλειας και νυν ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου ότι στην θέση του προϋπήρξαν πολιτικοί όπως ο Ινονού, ο Γκιουνές, ο Εσένμπελ, ο Τσαγλαγιανκίλ, ο Τσετίν, ο Καραγιαλτσίν, ο Ι. Τζεμ, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Αλί Μπαμπατσάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Που το όνομά τους δεν έμεινε στην τουρκική διπλωματική ιστορία από τις αναρτήσεις στο twitter...

Νίκος Μελέτης
Liberal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]