Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος διπλωμάτης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μέρος καμίας λύσης στη Μεσόγειο




Την ίδια άποψη εξέφρασε κι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις 

Την Ελλάδα κατέδειξε σήμερα ως υπεύθυνη για όλα τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο ο διπλωμάτης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσαγατάι Ερτζιγές, κατηγορώντας την ότι σε όλα τα περιφερειακά θέματα ενεργεί με την αντίληψη του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

Σε μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο διαπραγματευτής από τουρκικής πλευράς στις διερευνητικές επαφές υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από όλες τις άδικες, παράνομες και άνομες ενέργειες στην περιοχή μας. Η Ελλάδα στηρίζει την κατοχή της Αρμενίας στο Αζερμπαϊτζάν, τον πραξικοπηματία βαρόνο του πολέμου στη Λιβύη, το αιμοσταγές καθεστώς της Συρίας και τον Χάρτη της Σεβίλλης που αποτελεί τη σημαία των μαξιμαλιστικών θέσεων της Ελλάδας και των Ε/Κ».

Ο Τσαγατάι Ερτζίγες είπε μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μέρος καμιάς λύσης καθώς είναι μέλος της συμμαχίας που προκάλεσε αυτά τα προβλήματα. Όσο συνεχίζει να ενεργεί με την αντίληψη του ‘ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου’ θα είναι πάντοτε αποτυχημένη και θα θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας».

Τουρκική προεδρία: «Δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις»

Την ίδια άποψη εξέφρασε κι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις "αν λες ‘τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου" τίθενται προς διαπραγμάτευση». Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Αλτούν, το Oruc Reis επέστρεψε στην ανατολική Μεσόγειο για να συνεχίσει τις δραστηριότητές του εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

«Το μήνυμά μας είναι σαφές. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διπλωματική λύση και ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να υποστηρίξουν τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας. Αλλά δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις αν λες ‘τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου τίθενται προς διαπραγμάτευση’».

Οκτάι: Περιμένουμε καλά νέα από το Oruc Reis

Στο… χορό των δηλώσεων για το Oruc Reis μπήκε μέσω Twitter και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Στο μήνυμά του αναφέρει: «Oruc Reis, πρίμα στα πανιά σου σε αυτή την ευλογημένη αποστολή. Περιμένουμε καλά νέα».

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]