Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα να… υψώσει τείχος στα 12 μίλια



Την άποψη ότι κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να φέρει το Oruc Reis πέραν των 12 μιλίων θα συνιστά κατάφωρη παρανομία, διατύπωσε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι έτσι κι αλλιώς είναι παράνομη κάθε προσπάθεια έρευνας από την πλευρά της Τουρκίας σε διαφιλονικούμενα νερά.

Αλλά, τόνισε, ότι η είσοδος του ερευνητικού σκάφους πέραν των 12 ακόμη περισσότερο έως τα 6,5 μίλια που αναφέρονται στην παράνομη navtex συνιστούν παραβίαση της εν δυνάμει αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας.

Συμπλήρωσε δε ότι αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί γιατί τότε η Τουρκία θα έχει πετύχει στην πράξη να ακυρώσει ένα αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει, όποτε κριθεί σκόπιμο τα χωρικά της ύδατα.

Κατά την άποψή του η Ελλάδα θα πρέπει να στήσει ένα «τείχος» το οποίο θα παρεμποδίσει την είσοδο του Oruc Reis και η επιλογή πλέον θα ανήκει στην Τουρκία. Ή θα σταματήσουν ή θα επιχειρήσουν να περάσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]