Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντονο φραστικό επεισόδιο Τσαβούσογλου με Σουηδή ΥΠΕΞ



Ο λόγος του "επεισοδίου", Κύπρος και Συρία

Έντονη λογομαχία είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε, με αφορμή τις δηλώσεις της τελευταίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και την κατάσταση στη Συρία.

Συγκεκριμένα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, η κα Λίντε τόνισε ότι δεν πρέπει η Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της και ζήτησε από να αποσύρει η Άγκυρα τα στρατεύματα της από τη Συρία.

Ο Μ. Τσαβούσογλου πήρε τον λόγο και σε έντονο ύφος ρώτησε την υπουργό της Σουηδίας «γιατί το λέει αυτός και ποιος της έδωσε εντολή να το κάνει» και γιατί δε μιλάει για τους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο και τους υδρογονάνθρακες.

«Θέλετε να αποσυρθούμε από τη Συρία, με ποια δικαιοδοσία; […] Λέτε ότι η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των τουρκοκύπριων; Δεν έχουν δικαίωμα στον διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην περιοχή; Γιατί δεν δίνετε έμφαση στο δίκαιο διαμοιρασμό; Γιατί συμβαίνει αυτό; Μιλήσατε για αλληλεγγύη από την ΕΕ. Η αλληλεγγύη τυφλώνει την ΕΕ, όταν είναι άδικη και απομακρύνεται από τη δικαιοσύνη. Η εκτίμηση πως ότι κάνει η ελληνική πλευρά είναι σωστό, είναι λάθος. Γιατί δεν κριτικάρετε την Ελλάδα όταν βουλιάζει βάρκες και σκοτώνει πρόσφυγες;» δήλωσε με θράσος ο Τσαβούσογλου και άφησε με το στόμα ανοιχτό όσους παρακολουθούσαν τη συνέντευξη τύπου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]