Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Τουρκία με αντί-Navtex ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου

 

Νέα αντι-Navtex, με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, εξέδωσε σήμερα η Τουρκία, έχοντας αυτή την φορά στο στόχαστρο την Λήμνο.

Σύμφωνα με την τουρκική Navtex, προηγούμενη ελληνική Navtex, με αριθμό  LA12-210/20 παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της γείτονος χώρας. 

Αναλυτικά η Navtex: 

Νωρίτερα, «ο πόλεμος νεύρων» συνεχίστηκε καθώς  στην Αττάλεια επέτρεψε το μεσημέρι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο νωρίτερα απέπλευσε από το λιμάνι της τουρκικής πόλης, πλέοντας με νοτιοανατολική κατεύθυνση, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη εάν επρόκειτο για πλου στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης, για προσπάθεια… υπενθύμισης της παρουσίας του στην περιοχή ή αν επίκειται νέα αποστολή για σεισμικές έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως το Oruc Reis αποσύρθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας το προπερασμένο Σάββατο για εργασίες συντήρησης και η κίνηση αυτή οδήγησε σε αποκλιμάκωση στην περιοχή, αν και η Τουρκία επέμεινε έκτοτε ότι «δίνεται η ευκαιρία στην  διπλωματία», αλλά συγχρόνως δηλώθηκε με κάθε τρόπο ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες του.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]