Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύπουλη κίνηση των Σκοπιανών με κρούση στο... Φανάρι


Ζητούν αναγνώριση της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

Σε μια ύπουλη κίνηση προχώρησε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος ξαφνικά έκανε κρούση στον Οικουμενικό Πατριάρχη προκειμένου να εξισώσει τους Σκοπιανούς Ορθόδοξους Χριστιανούς της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» όπως την αποκαλούν μονομερώς τα Σκόπια, με τους υπόλοιπους Ορθόδοξους σε όλον τον κόσμο!

Ο Πενταρόφσκι απηύθυνε επιστολή στον κ.κ. Βαρθολομαίο τονίζοντας ότι η χώρα του απεφάσισε να «αφήσει πίσω τις ιστορικές διαφωνίες» και πλέον οι Σκοπιανοί έχουν ως «μόνη επιθυμία και ανάγκη να συμφιλιωθούν με τους ομοδόξους τους και να εστιάσουν σε ένα κοινό μέλλον, στη συνύπαρξη και την αληθινή ελευθερία». Κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να κάνει χρήση «του προνομίου του» και να εξισώσει τους συμπολίτες τους με τους άλλους Ορθόδοξους.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία των Σκοπίων αποσχίσθηκε το 1967 από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και κήρυξε το αυτοκέφαλό της με την ονομασία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία του κόσμου.

Για να ληφθεί απόφαση από το Φανάρι πρέπει να υπάρχουν διαβουλεύσεις με την Εκκλησία της Σερβίας, την οποία ο κ.κ. Βαρθολομαίος έχει διαβεβαιώσει ότι «δεν πρόκειται να αλλοιώσει το καθεστώς της και τα όριά της, δίχως να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία».

 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]