Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως το ΝΑΤΟ προσπαθεί να αλλάξει το status του FIR Αθηνών


Με στόχο την ελληνοτουρκική συνδιαχείριση στο Αιγαίο

Στην αποκάλυψη ότι το ΝΑΤΟ συνειδητά, ύπουλα και μεθοδευμένα επιχειρεί να αλλάξει το status του FIR Αθηνών υιοθετώντας πάγιες τουρκικές προτάσεις με απώτερο σκοπό την αποδοχή της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, προχώρησε η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ.

Με άρθρο της στο militaire.gr, καταγγέλλει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία αποδέχεται ως δήθεν λύση πρόταση της Άγκυρας ήδη από το 2000, η οποία στοχεύει στην «εκκωφαντική εξαφάνιση» του FIR Αθηνών.

Ειδικότερα, η πρόταση αφορά τη δημιουργία μιας περιοχής 30 ν.μ. εκατέρωθεν του FIR Αθήνας / Κωνσταντινούπολης, μέσα στην οποία πολεμικά αεροσκάφη και των δύο χωρών θα αναγνωρίζονται και από την Ελλάδα και από την Τουρκία, και θα μπορούν να πετούν ελεύθερα. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, καταπατώνται πλήρως τα ελληνικά δικαιώματα, καθώς κανένα ελληνικό αεροσκάφος δεν θα μπορεί να κινηθεί εντός της περιοχής 30 ν.μ. ανατολικά του FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης, δεδομένου ότι το όριο FIR Αθήνας / Κωνσταντινούπολης είναι τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Αντιθέτως, ένα τουρκικό αεροσκάφος με δυτική πορεία θα μπορεί να εισέλθει στον Διεθνή Εναέριο Χώρο του Αιγαίου.

Έτσι, όχι μόνο καταργούνται τα σχέδια πτήσης, αλλά και οδηγούμαστε σε συνδιαχείριση του Αιγαίου, καθώς η χώρα μας θα έχει μεν τον έλεγχο δυτικά, μέσα στο FIR Αθηνών, μέχρι την απόσταση των 30 ν.μ. από το όριο του FIR, ωστόσο την υπόλοιπη περιοχή των 30 ν.μ. μέχρι το όριο του FIR Αθηνών θα τη συνδιαχειρίζεται με την Τουρκία.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο, εάν ένα εχθρικό αεροσκάφος εισέλθει στην «ανεξέλεγκτη» περιοχή στο Καστελόριζο, τότε εντός του FIR Αθηνών και εντός του Αιγαίου θα μπορούν αμφότερες οι χώρες να προχωρήσουν σε αναχαίτιση! Σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, με αυτόν τον τρόπο καταργείται στην πράξη το FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης, μια πάγια επιδίωξη της Άγκυρας, ώστε αυτή να πετά χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο στο Αιγαίο. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται δε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για μια σειρά από άλλες παράλογες επιδιώξεις του Ερντογάν αναφορικά με τα χωρικά ύδατα, αλλά και τις ΑΟΖ.

 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, δεν αναρτάτε τα σχόλια πια. Καλό θα ήταν να καταργήσετε την παρούσα φόρμα, ή να το γράψετε κάπου, ώστε να αποφεύγουν οι αναγνώστες άδικο κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]