Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντονμέζ: Το Oruc Reis «σκανάρει τις θάλασσές μας»


Με ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε ότι το Oruc Reis θα ποντίσει στη Μεσόγειο και θα έχει κάνει σεισμικές έρευνες σε εύρος 1.750 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, αυτή τη στιγμή το ερευνητικό σκάφος «σκανάρει» βήμα προς βήμα τη Μεσόγειο και μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχει ποντίσει στη Μεσόγειο καλώδια για σεισμικές έρευνες σε μήκος 1.750 χιλιομέτρων.

«Βήμα προς βήμα η Μεσόγειος. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, θα έχει ποντίσει στη Μεσόγειο καλώδια για σεισμική έρευνα σε μήκος 1.750 χιλιομέτρων. Μακάρι η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου υψηλή» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Ο Φ. Ντονμέζ συνοδεύει την ανάρτησή του με βίντεο από το εσωτερικό του Oruc Reis.

Στο βίντεο καταγράφονται πλάνα μέσα από το ερευνητικό σκάφος, ενώ ακούγονται πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας, και εντός των ορίων της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μεταδίδει το sputniknews.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]