Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι πρόταση απέρριψε η κυβέρνηση για "μπλοκάρισμα" του Ούρουτς Ρέις


“Δυναμικές λύσεις” στην κρίση του Oruc Reis δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης

Λίγο πριν τη προχθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η στρατιωτική ηγεσία είχε έτοιμη πρόταση για ενέργεια που θα προκαλούσε σοβαρά εμπόδια στον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis.

Η πρόταση ήταν ρεαλιστική και ουδείς θα μπορούσε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι …προκαλεί. 

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη από τη μία να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει υποψία κλιμάκωσης,αλλά από την άλλη κάποιοι “κύκλοι” πυροδοτούν από χθες σενάρια για “κάτι μεγάλο που θα γίνει”. Τίποτα μεγάλο δεν έγινε και δεν αναμένεται πλέον.

Σ΄ αυτό το “επικοινωνιακό κλίμα” συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου. Στο ΣΑΜ συμμετέχει ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και φυσικά η στρατιωτική ηγεσία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ποιες είναι οι περαιτέρω ενέργειες ,αφού όπως έχει γίνει σαφές η Ελλάδα “δεν επιθυμεί την στρατιωτικοποίηση της κρίσης”;

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]