Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανέτοιμη η Ελλάδα να "υποδεχτεί" την Τουρκία


Τα κομμάτια του παζλ στη Μεσόγειο και το Αιγαίο μπαίνουν ένα-ένα στη θέση τους

Οι κυνικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, να «επιθεωρήσει» τα έργα της Αγίας Σοφίας, η επανάληψη των πάγιων θέσεων για τα νησιά πως δήθεν δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα αλλά και ΑΟΖ, η έμμεση απειλή πως οι σεισμικές έρευνες θα προχωρήσουν εντός, όπως λέει η Τουρκία, δικής της υφαλοκρηπίδας, υφαρπάζοντας στα χαρτιά την Ελληνική, είναι κινήσεις που συνθέτουν ένα προς ένα τα κομμάτια της προκλητικής συμπεριφοράς της.

Το Ελληνικό Επιτελείο έχει δηλώσει προς την πολιτεία την πλήρη γνώση των επόμενων κινήσεων που πρόκειται να συμβούν και ταυτόχρονα τονίστηκε η αποφασιστική στάση που κρατούν από την πρώτη στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις. Οι πάντες βρίσκονται εν αναμονή για το πράσινο φως που θ’ ανάψει και θα σημαίνει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων με κάθε τρόπο και μέσο.

Η στρατιωτική αντίδραση για πολλούς θεωρείται μονόδρομος εφόσον η Αθήνα προκληθεί και παραβιαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα. Μπορεί η διπλωματία να έχει τον πρώτο λόγο ωστόσο υπάρχει ψηλά στην ατζέντα του σχεδιασμού η έσχατη λύση, απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας που κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα.

Τα μάτια και τα αυτιά όλων είναι καρφωμένα στις πηγές της πληροφορίας που θα σημάνουν τον συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να λάβουν θέσεις και να περιμένουν την επόμενη εντολή για να κινηθούν σε προκεχωρημένες περιοχές, αν και ήδη σε αυτές υπάρχουν αυξημένα μέτρα εγρήγορσης από κρυφούς άσσους όπως λένε με νόημα ανώτατοι αξιωματικοί.


Η ηγεσία των Ε.Δ. αλλά και ανώτατοι στρατιωτικοί δεν σταματούν να συνομιλούν με σύμμαχες χώρες της περιοχής ανταλλάσσοντας σημαντικές πληροφορίες για όλες τις κινήσεις που κάνει η Τουρκία, σε μια διαρκή προσπάθεια παρέμβασης στο status quo της ευρύτερης περιοχής.

Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν να κάνουν με την Εθνική ασφάλεια έχουν τεθεί καιρό τώρα σε αυξημένη επιφυλακή για να αποτρέψουν τα σχέδια που θέλει να πετύχει η Τουρκία κατά της Ελλάδας.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε ρεπορτάζ μέσα από τη σελίδα μας τι πράττουν, πως σχεδιάζουν και τι μηνύματα εκπέμπουν μέσα από μια πλειάδα ασκήσεων οι οποίες έχουν ως κύριο στόχο της παρατεταμένη ετοιμότητα του προσωπικού.

Πάντως στρατιωτικές πηγές βλέπουν και την άλλη όψη του νομίσματος που είναι η «εξωτερική» διπλωματία η οποία θέλει με κάθε τρόπο να θεωρηθεί ως το κλειδί των Ελληνοτουρκικών διαφορών. Σε αυτούς τους κύκλους, η αυξημένη επιφυλακή και τα μηνύματα υπεροχής απέναντι στο νευρικό γείτονα μπορεί και να μην αρέσουν ιδιαίτερα, αλλά όπως έχουν ξεκαθαρίσει ανώτατοι Αξιωματικοί, τα Ελληνικά μηνύματα και προς αυτούς έχουν σταλεί.

Ωστόσο και οι πλέον έμπειροι και ψύχραιμοι Αξιωματικοί παρατηρούν πως όσες διπλωματικές κινήσεις έχουν γίνει, ακόμη και με τη συμμετοχή της Αθήνας (βλέπε τηλεφωνική επικοινωνία σε επίπεδο κορυφής, συνάντηση στο Βερολίνο κ.α) η Τουρκία έκανε αμέσως μετά ένα επιπλέον βήμα τορπιλισμού των επαφών.

Υπ’ αυτή την έννοια οι ίδιες πηγές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η γείτονα κάνει ότι μπορεί ώστε να οδηγήσει στο επεισόδιο που προσπαθεί τόσο καιρό να γίνει.

Και μάλιστα οι έμπειροι Τούρκοι διπλωμάτες έχουν δείξει ότι πάντοτε υπολογίζουν την μετέπειτα παρέμβαση διεθνών παραγόντων και διαμεσολαβητών.

Όμως και μέσα από αυτή την εμπειρία φαίνεται κάτι ακόμα: πως η Τουρκία είναι αυτή που επιχειρεί και καταφέρνει να σύρει τον διεθνή παράγοντα στα δικά της μονοπάτια κι αυτό είναι κάτι που ενοχλεί την Αθήνα γι’ αυτό και το έχει καταδείξει σ’ εκείνους που πρέπει….

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]