Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Έτσι παίζεται το παιχνίδι»


Οι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της δικαστικής διερεύνησης για την πυρκαγιά στο Μάτι είναι η μία ανατριχιαστική όψη της υπόθεσης που αποκάλυψε χθες η «Καθημερινή». Δυστυχώς όμως δεν είναι αυτή η ανατριχιαστικότερη. Όσα αποκαλύπτονται για τον τρόπο που οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής καθάριζαν τους μεταξύ τους λογαριασμούς αφήνοντας περιοχές να καίγονται και βάζοντας σε κίνδυνο ζωές είναι πραγματικά αδιανόητα και απίστευτα.

Το ελληνικό κράτος δεν κατέρρευσε σε μια νύχτα κι αυτό δεν συνέβη το 2010. Γι αυτό και ό,τι πιο παρακμιακό και ξοφλημένο υπήρξε μέχρι σήμερα, από κρατικούς και δικαστικούς λειτουργούς, πολιτικούς, επιχειρηματικά συμφέροντα μέχρι Μήντια, έσπευσε να στοιχηθεί πίσω από τους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της αγανάκτησης» και του αντιμνημονίου. Όλες οι δυνάμεις που επί δεκαετίες αντιστέκονταν σθεναρά σε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης, ενώθηκαν και βρήκαν την πολιτική τους έκφραση στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η απομάκρυνσή τους από την εξουσία δεν αρκεί. Το κράτος που λειτουργεί ως θερμοκήπιο για κάθε κυνικό παράσιτο που δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για τα ψευτο-παιχνίδια εξουσίας (για τη νομή του κράτους και των πόρων του στην πραγματικότητα) πρέπει να αλλάξει ριζικά. Η λέξη μεταρρύθμιση πλέον δεν αρκεί για να περιγράψει όσα πρέπει να γίνουν.


Αν πρέπει να ιδρυθεί μια επιτροπή από τον πρωθυπουργό άμεσα, ίσως να είναι αυτή που θα αναλαβει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία του ελληνικού κράτους, όχι αποκλειστικά σε επίπεδο προσώπων, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τα πρόσωπα ούτε σταματάει σε αυτά, αλλά σε επίπεδο παρεμβάσεων στις δομές που δεν θα επιτρέπουν στο κράτος να λειτουργεί ως καταφύγιο της κάθε σπείρας.

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει διαρκώς για αξιολογήσεις αλλά ως κυβέρνηση δείχνει διστακτική να προχωρήσει άμεσα. Τι φοβάται;
Αν η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι «φέιγ-βολάν» και να «βομβαρδίσει», επικοινωνιακά, με αυτό τους πολίτες είναι το κομμάτι του ντοκουμέντου της «Καθημερινής» όπου ο π.Αρχηγός της Πυροσβεστική ισχυρίζεται ότι άφησαν περιοχές να καούν για επιχειρησιακό ξεκαθάρισμα.

Η φράση «Έτσι γίνονται οι δουλειές» πρέπει να χαραχθεί κάπου, να τη βλέπουμε όλοι καθημερινά μήπως και ξυπνήσουμε και καταλάβουμε πόσο επείγον είναι να αλλάξουν όλα.

Μέχρι τώρα οι αποκαλύψεις αφορούσαν την εγκληματική αμέλεια του κράτους. Σήμερα μαθαίνουμε για δόλο, για συνειδητή διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος των ίδιων των πολιτών.

Πιστεύετε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι; Αυτή είναι ρητορική ερώτηση. Όμως δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε στο ότι ξεμπερδέψαμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να ασχολούμαστε νυχθημερόν με το να τους αντιπολιτευόμαστε.

Πρέπει να πιέζουμε ασφυκτικά την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη ριζική αλλαγή και εξυγίανση του κράτους. Το χρωστάμε σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους με τόσο τραγικό τρόπο. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους. Μπορεί να είμαστε εμείς αύριο στη θέση τους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Bίβιαν Ευθυμιοπούλου
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]