Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλίν: «Δεν θέλουμε πόλεμο με Αίγυπτο και Γαλλία»


"Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Τρίπολη"

Η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο ούτε με την Αίγυπτο, ούτε με την Γαλλία, αυτό υποστήριξε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η Άγκυρα θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος ανέφερε: Δεν υποστηρίζουμε την κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη. Επιπλέον, πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν έχει κάποιο σχέδιο, πρόθεση, ή σκέψη, να έρθει αντιμέτωπη με κάποια ξένη χώρα στο έδαφος της Λιβύης. Τέλος, ανέφερε πως η εθνική κυβέρνηση της Λιβύης έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η Τουρκία σίγουρα θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Σάρατζ.

Σχετικά με τον βομβαρδισμό της Βάσης Πολεμικής Αεροπορίας Αλ Ουατίγια, ο Τούρκος εκπρόσωπος δήλωσε: Οι προθέσεις εκείνων που είπαν να σταματήσουν την κατάπαυση του πυρός και να επιτύχουν ειρήνη στη Λιβύη ήταν σαφείς όταν βομβάρδισαν το αεροδρόμιο Αλ Ουατίγια φωνάζοντας: Ότι ο έλεγχος της Λιβύης πρέπει να είναι στα χέρια μας, την ώρα που συγκέντρωναν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Σύρτη και την Τζάφρα.


Επιπλέον, ο Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε ότι η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεσμεύονται από συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της οποίας η Τουρκία της παρέχει την υποστήριξη της.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος κατηγόρησε τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ότι βρίσκεται πίσω από την παραβίαση όλων των συμφωνιών, μεταξύ αυτών της Συμφωνίας Shikrat, κατηγορώντας επίσης χώρες όπως η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, και τη Γαλλία ότι τον υποστηρίζουν.

Ο Καλίν κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εξετάσουν την κατάσταση γύρω από το επίμαχο ζήτημα του άξονα Σύρτης-Αλ- Τζάφρα μέσα στα πλαίσια της γενικής κατάστασης στη Λιβύη.

Επιπλέον, ανέφερε πάνω σε αυτό: «Οι δυνάμεις του Χάφταρ συνεχίζουν εδώ και αρκετό καιρό να στέλνουν ενισχύσεις στη στρατιωτική βάση στην Αλ Τζάφρα, κατά παράβαση της συμφωνίας Skhirat».

Τέλος, πρόσθεσε πως αναλογιζόμενη η Τουρκία τη γενική κατάσταση στη Λιβύη, γίνεται σαφές από την πλευρά της Τουρκίας πως δεν έχει καμία πρόθεση να αντιμετωπίσει στρατιωτικά την Αίγυπτο ή την Γαλλία, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα αλλά δεν θα παραιτηθεί των διεκδικήσεων της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]