Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αμερική δεν είχε ποτέ ξανά στην Ιστορία τόσο φιλότουρκο πρόεδρο


«Οι Αμερικανοί στο επίπεδο του προέδρου Τραμπ ασκούν μια άνευ προηγουμένου φιλοτουρκική πολιτική» 

Η Ελλάδα δεν φαίνεται να περιμένει πολλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Και αυτό διότι εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για Σύνοδο Κορυφής τον Σεπτέμβριο φαίνεται ότι το θέμα «σπρώχνεται» παρακάτω και άλλους μήνες, σύμφωνα με το OPEN TV.

«Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές και σήμερα, και πέρυσι και πριν 46 χρόνια όταν έγινε το "διπλό έγκλημα" του πραξικοπήματος στην Κύπρο και της τουρκικής εισβολής. Αυτά που είδαμε τότε δυστυχώς τα βλέπουμε και τώρα. Οι Αμερικανοί στο επίπεδο του προέδρου Τραμπ ασκούν μια άνευ προηγουμένου φιλοτουρκική πολιτική. Οι ΗΠΑ δεν είχαν στην ιστορία τους φιλότουρκο πρόεδρο. Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι σέρνουν κυριολεκτικά τα πόδια τους. Θα έλεγα ότι "οι άνθρωποι δεν παίζονται". Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Οι απειλές της Τουρκίας είναι υπαρκτές. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να δημιουργήσει μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για την Ελλάδα και την Κύπρο», ανέφερε αρχικά ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.


Και συνέχισε, λέγοντας τα εξής: «Τα ερωτήματα είναι δύο: Εάν θα γίνει το κακό μέχρι τον Σεπτέμβριο και εάν ο Ερντογάν υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του. Εκτός εάν η κυρία Μέρκελ -που δεν θέλει προβλήματα κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας- έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ερντογάν ότι θα πειθαρχήσει. Αμφιβάλλω εάν ο Ερντογάν πειθαρχήσει» συμπλήρωσε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους.

«Για να είμαστε ειλικρινείς και η στρατιωτική και η αμερικανική διπλωματία κάνει καθημερινές προσπάθειες. Το λέω μετά λόγου γνώσεως. Τα 3,5 τελευταία χρόνια ζούμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Έχει σημασία ότι τόσο οι διπλωμάτες όσο και οι στρατιωτικοί συνομιλούν με τους ομολόγους τους και στέλνουν τα σωστά μηνύματα. Το τελευταίο λέει ότι δεν επιθυμούν καμία στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ συμμάχων διότι θα διαλυθούν τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Είναι θετικό ότι αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και τι σκέφτεται για την Τουρκία. Θα αναφερθώ σε ένα νέο παράδειγμα. Κατά την πρόσφατη συνομιλία Τραμπ - Ερντογάν η βασική συζήτηση ήταν για τη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρόεδρος επέμενε ότι πρέπει να επιτραπεί να χτυπήσουν οι δυνάμεις του Σάρατζ με τους μισθοφόρους της Τουρκίας στη Σύρτη. Η επίσημη θέση των ΗΠΑ, είναι η ουδετερότητα. Απ' ότι καταλαβαίνουμε ο Ερντογάν έφυγε από αυτή τη συνομιλία με την εντύπωση ότι πήρε το πράσινο φως για τη Λιβύη» συνέχισε.

«Συζητώντας το εν λόγω θέμα με έναν διπλωμάτη η απάντηση που πήρα ήταν ότι η αμερικανική διπλωματία και το Πεντάγωνο είναι πολύ ισχυροί παράγοντες του αμερικανικού κατεστημένου» κατέληξε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]