Οι «βόμβες» Αποστολάκη αποκαλύπτουν πολλά...
Τεράστια ερωτήματα από τις δηλώσεις που είχαν άλλο «στόχο» αλλά αποκάλυψαν το χάος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Η «βόμβα της ημέρας δεν ήρθε από την αναμενόμενη πλευρά, της Τουρκίας. «Πετάχτηκε» από την πλευρά της Ελλάδας, και συγκεκριμένα από τον κ. Αποστολάκη (πρώην Α/ΓΕΕΘΑ), ο οποίος ετεροχρονισμένα και για λόγους δυσδιάκριτους, δήλωσε ευθαρσώς πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (και ο ίδιος) είχε πληροφορίες για το «πραξικόπημα» στην Τουρκία, αλλά και πως υπήρξε η διάθεση και η πρόθεση να επιστραφούν στην Τουρκία οι «οκτώ αποστάτες» τούρκοι αξιωματικοί, αλλά αυτό δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν επειδή δεν υπήρχε επικοινωνία με την Τουρκία και έγινε γνωστό στην Ελληνική Δικαιοσύνη…
Για την ακρίβεια, ο κ. Αποστολάκης, πέταξε δύο «βόμβες». Που πρέπει να αναλυθούν και να απαντηθούν επαρκώς. Κι αυτό επειδή οι δηλώσεις του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ απέχουν αρκετά από τα γεγονότα και την πικρή αλήθεια…
Τι δήλωσε ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης;
"Είχαμε την πληροφορία ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα από το μεσημέρι. Ότι έγινε μία συνάντηση του Ακάρ με τον διευθυντή της ΕΥΠ που του είπε ότι ακούγεται αυτό. Φώναξε τους Αρχηγούς, τους είπε για το ενδεχόμενο, και εκείνοι δεν ήξεραν τίποτα. Το βράδυ που άρχισε να εξελίσσεται το πραξικόπημα, προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν υπήρχαν τηλέφωνα. Παρακολουθούσαμε τις κινήσεις του Ερντογάν, ξέραμε ότι είναι σε ένα ξενοδοχείο και κάποια στιγμή είδαμε και ένα αεροπλάνο το οποίο ερχόταν να τον παραλάβει".Στη συνέχεια της «αποκαλυπτικής» συνέντευξής του ο κ. Αποστολάκης είπε:
"Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη, γιατί υπήρχε περίπτωση να εξελιχθεί το πραξικόπημα και να έχουμε διαρροές, να προσπαθούν να έρθουν άνθρωποι στην Ελλάδα προκειμένου να ξεφύγουν ή σαν αντίδραση στις εσωτερικές υποθέσεις. Εκείνο το βράδυ είχαμε μια καλή κινητοποίηση. Ο Στόλος ήταν όλος έξω. Οι πληροφορίες ήταν αρχικά ότι το πραξικόπημα είχε πετύχει και ο Ερντογάν είχε χάσει, και από το βράδυ και μετά άρχισε να ανατρέπεται η κατάσταση".Σε ερώτηση για το αν ο Ερντογάν γνώριζε εκείνο το βράδυ ότι η Ελλάδα μπορούσε να τον διασώσει αν χρειαζόταν, ο κ. Αποστολάκης είπε:
"Όχι δεν μπορώ να το διαβεβαιώσω, ούτε να το διαψεύσω. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας αν χρειαζόταν κάτι να γίνει. Νομίζω ότι τηρήσαμε μια πολύ καλή στάση στην υπόθεση".Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους 8 που έφτασε στη χώρα μας, κάτι που δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν υπήρχε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά.
"Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους 8 έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες. Όταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ακάρ, γιατί θα είχε κλείσει το θέμα πολύ πιο ομαλά. Όταν μου ζήτησε ο Ακάρ να γυρίσουν οι 8 στην Τουρκία είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα. Το θέμα ήταν εκείνη τη στιγμή, πριν γίνουν αποδεκτοί, να υπήρχε κάποια συνεννόηση και να γινόταν αυτό που έπρεπε",κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.
Παραδόξως κανείς δημοσιογράφος δεν ζήτησε λεπτομέρειες από τον κ. Αποστολάκη για τις δηλώσεις του. Κανείς δεν τον ρώτησε πως είναι δυνατόν να ενημερώνεται από τον Ακάρ για άκρως απόρρητο θέμα άμεσα συνδεδεμένο με την εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας. Κανείς δεν τον ρώτησε τι έκανε ο ίδιος, ως Α/ΓΕΕΘΑ για την ασφάλεια της Ελλάδας (πέρα από την έξοδο του Στόλου στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της νύχτας του πραξικοπήματος).
Κανείς δεν θέλησε να πιέσει τον κ. Αποστολάκη, τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος σίγουρα προκάλεσε την τηλεθέαση με όσα δήλωσε, «πέταξε την μπάλα» για αποπροσανατολισμό των πολιτικών συζητήσεων στην Ελλάδα και, εξασφάλισε «καρέκλα» για σειρά εμφανίσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα και εφημερίδες.
Έγιναν, όμως, όλα όσα κατήγγειλε ο κ. Αποστολάκης;
Έγιναν ακριβώς αυτά που κατήγγειλε;
Ή μήπως η αλήθεια για την βραδιά του τουρκικού πραξικοπήματος είναι διαφορετική;
«Είχαμε πληροφορίες για το πραξικόπημα στην Τουρκία…»
Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Αποστολάκη πρέπει να αιτιολογηθεί.
Από πού πληροφορήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο κ. Αποστολάκης πως στην Τουρκία ετοιμαζόταν πραξικόπημα;
Ο ίδιος δηλώνει πως η ενημέρωσή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν από την τουρκική κυβέρνηση, υπονοώντας πως η «πηγή» είτε ήταν ο Ακάρ, είτε κάποιος άλλος Τούρκος αξιωματούχος… Μα, αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο Ερντογάν γνώριζε για το πραξικόπημα, αλλά το άφησε να συμβεί για τους δικούς του λόγους. Μπορεί ο κ. Αποστολάκης να πιστεύει την τουρκική πλευρά; Ενδεχομένως αλλά και παραδόξως ναι, κι αυτό επειδή οι ελληνικές αρμόδιες αρχές δεν είχαν ιδέα για το τι σχεδιαζόταν στην Τουρκία. Είτε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, είτε το υπουργείο Εξωτερικών, είτε το ΓΕΕΘΑ, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν οτιδήποτε συνέβαινε στην Τουρκία.
Δυστυχώς, από όσα έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, από το 2010 αλλά και εκείνη την χρονική περίοδο, καμία ελληνική αρμόδια υπηρεσία, δεν διέθετε δίκτυα και πληροφορίες στην Τουρκία. Η καταστροφή των δικτύων πληροφοριών της μυστικής μας υπηρεσίας ξεκίνησε την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου κατά την περίοδο διοίκησης της ΕΥΠ από τον κ. Κ. Μπίκα και το τελειωτικό κτύπημα δόθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Ι. Ρουμπάτη.
Το υπουργείο Εξωτερικών του «τραγουδιστή» Κοτζιά
Ο κ. Κοτζιάς και το ΥΠΕΞ, έχοντας διπλωμάτες στην Τουρκία, φυσιολογικά θα έπρεπε να γνωρίζουν έστω και «ψιθύρους». Όμως, όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών δηλώνονται στις τουρκικές αρχές (πριν καν να εισέλθουν στην Τουρκία) και κινούνται με διπλωματικά διαβατήρια, δηλώνοντας την ιδιότητά τους. Αποτέλεσμα αυτής της γνωστοποίησης είναι να έχουν μεν διπλωματική ασυλία αλλά και να παρακολουθούνται νυχθημερόν από την ΜΙΤ (Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας). Δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία απολύτως συνάντηση, αφού ελέγχονται με φυσικό και ηλεκτρονικό τρόπο από την ΜΙΤ όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους (ελέγχονται ακόμη και όσοι τούρκοι πολίτες καθίσουν στο ίδιο παγκάκι με τους επισήμως δηλωμένους υπαλλήλους του ελληνικού ΥΠΕΞ).
Με απλά λόγια, το ΥΠΕΞ δεν μπορούσε να αποκτήσει τέτοιου επιπέδου πληροφόρηση, αλλά ούτε ήταν σε θέση να διασταυρώσει την πληροφορία από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης, για επικείμενο πραξικόπημα.
Η δημιουργία επαφών αλλά και δικτύων πληροφοριών είναι μια προσπάθεια που απαιτεί υπομονή, επιμονή, χρήμα, αλλά πάνω από όλα εκπαιδευμένους ανθρώπους, οι οποίοι είτε θα εκμεταλλευθούν συνθήκες, είτε θα δημιουργήσουν συνθήκες για την δημιουργία επαφών και δικτύων. Και τέτοιοι άνθρωποι δεν βρίσκονται στο υπουργείο Εξωτερικών.
ΤΟ ΓΕΕΘΑ
Οι Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) που υπηρετούν στα ελληνικά προξενεία ή στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, εισέρχονται στην Τουρκία (όπως και σε κάθε χώρα) με την επίσημη ιδιότητά τους και με διπλωματικό διαβατήριο, με αποτέλεσμα να παρακολουθούνται -επίσης- νυχθημερόν από την ΜΙΤ και να μην μπορούν να δημιουργήσουν επαφές και δίκτυα πληροφοριών (άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος τους).
Αποτέλεσμα; Πλήρης αδυναμία συγκέντρωσης ή διασταύρωσης πληροφοριών…
Η ΕΥΠ του Ρουμπάτη
Φυσιολογικά, η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης για το τι συνέβαινε στο εσωτερικό της Τουρκίας, ήταν (και εξακολουθεί να είναι ελπίζουμε) η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Όμως, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, κ. Ιωάννης Ρουμπάτης, με προσωπική του απόφαση μετακίνησε όλους τους υπαλλήλους της υπηρεσίας στην Ελλάδα, ίσως προκειμένου να τους μετεκπαιδεύσει προκειμένου να δημιουργήσει υπερπράκτορες τύπου James Bond!!!
Ως εκ τούτου, και χωρίς τους κατάλληλους ανθρώπους που είχαν κατάλληλα εκπαιδευτεί για να δημιουργήσουν και να χειρίζονται δίκτυα πληροφοριών, ήταν αδύνατο να υπάρξει πρότερη – έγκαιρη πληροφόρηση επί ενός επικείμενου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. Η ΕΥΠ είχε «τυφλωθεί» στην Τουρκία, δια χειρός του ίδιου του διοικητή της, του κ. Ρουμπάτη!
Το γιατί ποτέ κανείς δεν ρώτησε τον τότε διοικητή ποιοι ήταν οι λόγοι (βραχυπρόθεσμοι, μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι) που «άδειασαν» την Τουρκία από ειδικό στελεχιακό της ΕΥΠ, είναι κι αυτό ένα θέμα που ίσως θα έπρεπε να ερευνήσει ο κ. Π. Κοντολέων, σημερινός διοικητής της ΕΥΠ και η Δικαιοσύνη…
Θα μπορούσε, όμως, να υπάρξει πληροφόρηση της κυβέρνησης, από το κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, που είχε «αναλάβει» και τον Βόρειο Έβρο. Επικεφαλής της διοίκησης στο συγκεκριμένο κλιμάκιο, εκείνη την περίοδο ήταν υπάλληλος της ΕΥΠ, επιλογής του κ. Ρουμπάτη. Με βάση την πολύ καλή, οργανωτικά και εκτελεστικά, απόδοση του συγκεκριμένου κλιμακίου σύμφωνα και με τα όσα έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ήταν δυνατόν να υπάρξει έγκαιρη (ενδεχομένως και διασταυρωμένη) πληροφόρησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αληθεύουν άραγε οι πληροφορίες πως ο κ. Ρουμπάτης όταν ενημερώθηκε σχετικά με το ξεκίνημα του τουρκικού πραξικοπήματος, ζήτησε να σταλεί σκάφος του Λιμενικού να διερευνήσει σχετικά; Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν το σκάφος επέστρεψε μετά από 40 λεπτά δήλωσε την πλήρη απουσία του τουρκικού Λιμενικού αναφέροντας «η θάλασσα έχει μόνο κύματα»…
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι απορίας άξιο είναι το γιατί ο κ. Ρουμπάτης αποκαθήλωσε με ανυπόστατες κατηγορίες μια διοίκηση και «πάγωσε» το πλέον κρίσιμο κλιμάκιο της ΕΥΠ, εάν η διοίκησή του απέκτησε πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες για το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Μια διοίκηση που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις απέδιδε πλέον του δέοντος και που αυτή η απόδοσή ίσως να ήταν τελικά και ο λόγος της διάλυσής της από τον κ. Ρουμπάτη.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη, φαίνεται να είναι η μοναδική πιθανή «πηγή» πληροφόρησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (αλλά όχι του ιδίου), αφού ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ δεν ήταν σε θέση να έχουν κάποιο «τραγουδιστή» στην τουρκική πλευρά.
Εάν όμως ο κ. Αποστολάκης και φυσικά όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ενημερώθηκαν εγκαίρως για το επερχόμενο τουρκικό πραξικόπημα, τότε φέρουν τεράστια ευθύνη για τα όσα ως εκ της θέσεώς του ο κ. Αποστολάκης όφειλε να πράξει και δεν έπραξε ποτέ, σύμφωνα με τους δικούς του ισχυρισμούς περί… (έγκαιρης και όχι ετεροχρονισμένης, δηλαδή κατά την διάρκεια της εξέλιξης του τουρκικού πραξικοπήματος) πληροφόρησής του!!!
Γνώριζε για το πραξικόπημα, αλλά δεν «σκέφτηκε» την περίπτωση υλοποίησης του τουρκικού σχεδίου «Βαριοπούλα»!
Έτσι, λοιπόν, πιστεύοντας από την πλευρά μας τις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη, πως πληροφορήθηκε και γνώριζε για επικείμενο πραξικόπημα στην Τουρκία, πιστεύοντας τυφλά την άκρως απόρρητη πληροφορία που «έδωσε» η τουρκική κυβέρνηση, περνάμε σε ένα δεύτερο σημαντικό ερώτημα.
Τι έπραξε, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει την μη εμπλοκή της Ελλάδας σε εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας ή σε κάποια στρατιωτική επιθετική κίνηση προς την Ελλάδα (μέσα στα πλαίσια του τουρκικού σχεδίου «Βαριοπούλα»);
Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει πως ο ελληνικός Στόλος είχε βγει στο Αιγαίο… Καμία αναφορά για τον Έβρο. Όπως, καμία αναφορά για την πιθανότητα λειτουργίας του τουρκικού σχεδίου «Βαριοπούλα»…
Φυσιολογικά, εάν ο κ. Αποστολάκης γνώριζε τις επικείμενες λίαν επικίνδυνες εξελίξεις, θα έπρεπε να βάλει σε «κόκκινο συναγερμό» το σύνολο του Ελληνικού Στρατού κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και όχι μόνο τον στόλο στο Αιγαίο. Θα έπρεπε ημέρες πριν (ή έστω και 24 ώρες πριν) να έχει βάλει σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού και τον στρατό στα νησιά και τον Έβρο.
Κι όμως, εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αποστολάκης δεν έδωσε κανέναν συναγερμό. Απλά κινητοποίησε τον ελληνικό Στόλο. Δεν εκπλήρωσε, δηλαδή, την υποχρέωσή του να προστατεύσει στον απόλυτο βαθμό και σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων την Ελλάδα από μία πιθανή επιθετική τουρκική ενέργεια της Τουρκίας!!!
Ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης στις δηλώσεις του είπε σχετικά:
«Εκείνο το βράδυ είχαμε μια καλή κινητοποίηση. Ο στόλος ήταν όλος έξω. Οι πληροφορίες ήταν αρχικά ότι το πραξικόπημα είχε πετύχει και ο Ερντογάν είχε χάσει, και από το βράδυ και μετά άρχισε να ανατρέπεται η κατάσταση».Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει πλήρη άγνοια για το τι συνέβαινε στην Τουρκία και η αναφορά του στην πληροφόρησή του –επίσης έμμεσα- είναι σχετική με ενημέρωση από τα τουρκικά ΜΜΕ και όχι από κάποια τουρκική κυβερνητική «πηγή»…
«Θέλαμε να επιστρέψουμε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά δεν είχαμε επικοινωνίες και έγινε γνωστό στη Δικαιοσύνη»…
Στη συνέχεια των «εκρηκτικών» δηλώσεών του, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε - αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασε στη χώρα μας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν υπήρχε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά!
Συγκεκριμένα ο πρώην Α’ ΓΕΕΘΑ δήλωσε ευθαρσώς:
«Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους 8 έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες. Όταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ακάρ, γιατί θα είχε κλείσει το θέμα πολύ πιο ομαλά. Όταν μου ζήτησε ο Ακάρ να γυρίσουν οι 8 στην Τουρκία είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα. Το θέμα ήταν εκείνη τη στιγμή, πριν γίνουν αποδεκτοί, να υπήρχε κάποια συνεννόηση και να γινόταν αυτό που έπρεπε».Αυτή του η δήλωση επιδέχεται πλήθος ερωτημάτων ή περαιτέρω διευκρινήσεων που πρέπει να δώσει ο πρώην Α΄ΓΕΕΘΑ.
Πώς είναι δυνατόν ένα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού να μπήκε μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο και του επετράπη η συνέχιση της πορείας του, χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια αναχαίτισής του;
Προφανέστατα, δεν υπήρχε κανένα επίπεδο συναγερμού στον Έβρο (το πραξικόπημα ήδη εξελισσόταν) και δεν υπήρχε ούτε κάποια σχετική πρόβλεψη από το ελληνικό ΥΠΕΘΑ και το Πεντάγωνο. Αποτέλεσμα, το τουρκικό ελικόπτερο να φτάσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και να προσεδαφιστεί σε αυτό…! Αιτία, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη η «απώλεια επικοινωνιών»!!! Τόσο με το ελικόπτερο, όσο και με τον τότε ομόλογό του Τούρκο στρατηγό Ακάρ…!
✓ Το πώς «εξελίχθηκε η κατάσταση», δεν επιχειρεί καν να το αναλύσει ο κ. Αποστολάκης.
✓ Το ότι το τουρκικό ελικόπτερο έμεινε στην πίστα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, είναι ένα ερώτημα σοβαρό.
✓ Το ότι διέρρευσε στους τοπικούς δημοσιογράφους (από ποιους και γιατί;) η ύπαρξη του τουρκικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο φωτογραφήθηκε και δημοσιεύθηκε η ύπαρξή του περίπου μισή ώρα μετά την άφιξή του, είναι ένα άλλο πολύ σοβαρό ερώτημα, άμεσα συνδεδεμένο με το διατήρηση άκρως απορρήτων άμεσα συνδεδεμένων με την ασφάλεια της χώρας.
Μέσα στην συγκεκριμένη του δήλωση, σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ο κ. Αποστολάκης «εξομολογείται» την πρόθεσή του να «προλάβει» την ελληνική Δικαιοσύνη, και να επιστρέψει - παραδώσει τους «αποστάτες» στα χέρια του Ερντογάν, για να τους «μεταχειριστεί» καταλλήλως.
✓ Κανένας δεν ενημέρωσε, άραγε, τον κ. Αποστολάκη πως η υπόθεση θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί τελείως διαφορετικά και προς όφελος της Ελλάδας;
✓ Δεν του είπε κανείς ή δεν το σκέφτηκε ο ίδιος πως δεν ήταν απαραίτητα «καυτή πατάτα» η ύπαρξη των οκτώ τούρκων στρατιωτικών;
Και, αφού ο κ. Αποστολάκης ομολογεί πως το κρίσιμο χρονικό διάστημα δεν είχε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, για να ενημερώσει αλλά και να παραδώσει τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, να υποθέσουμε πως ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν γνώριζε την ύπαρξη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα και πως μπορούσε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα έστω και μέσω του ΥΠΕΞ;
Δεν γνώριζε ο ίδιος ως Α/ΓΕΕΘΑ ή κάποιος ακόλουθος ή γενικά υφιστάμενός του πως υπάρχουν διάφορα «κανάλια επικοινωνίας» (επίσημα και ανεπίσημα) με την τουρκική πλευρά;
Εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης ήθελαν να επιστρέψουν τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, γιατί δεν τους μετέφεραν άμεσα στην τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, για να τους παραδώσουν – επιστρέψουν στην Τουρκία;
Μάλλον είναι πολλά αυτά που δεν ήξερε πώς να χειριστεί ο κ. Αποστολάκης. Ο οποίος, σύμφωνα με τις εξελίξεις δεν φαίνεται να είχε ιδιαίτερη ικανότητα στη διαχείριση κρίσεων, ενώ ταυτόχρονα ήταν απολύτως πρόθυμος να παραβιάσει κάθε έννοια ανθρωπισμού που προέβαλε ως ηθικό πλεονέκτημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκαταλαμβάνοντας την Δικαιοσύνη και παραδίδοντας άμεσα τους οκτώ τούρκους «αποστάτες» στα χέρια του Ερντογάν…
Αναπάντητες ερωτήσεις για παθήματα που πρέπει να γίνουν μαθήματα
Μετά από όλα αυτά, λογικό θα ήταν να τεθούν στο τραπέζι (του κάθε κ. Αποστολάκη) κάποια ερωτήματα...
✓ Τι θέση πήραν τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου απέναντι στις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη;
✓ Ζήτησαν οι σημερινοί "άρχοντες" (κατά το Σύνταγμα υπεύθυνοι για την χώρα) κάποιαβ κοινοβουλευτική ενημέρωση από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα;
✓ Ζητήθηκε η έναρξη κάποιας έρευνας προς την κατεύθυνση πολιτικών ευθυνών για την αδράνεια η οποία «επιβλήθηκε» στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες;
✓ Ζητήθηκε από τον κ. Αποστολάκη να εξηγήσει ποιους και τι εξυπηρετεί η χρονική συγκυρία των δηλώσεων του;
✓ Διερευνήθηκε η «διαρροή» για την έλευση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη; Έγινε κάποια ΕΔΕ; Αποδόθηκαν ευθύνες στους υπεύθυνους;
✓ Πού βρίσκονται σήμερα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί; Βρίσκονται εντός ή εκτός Ελλάδος; Υπάρχει περίπτωση να μετακινήθηκαν σε άλλη «φίλη» χώρα και από εκεί να παραδόθηκαν στον Ερντογάν ως απόδειξη φιλίας (της τρίτης χώρας);
✓ Γιατί, έως και σήμερα, δεν έχει διερευνηθεί το γιατί ο κ. Ρουμπάτης διέλυσε και στη συνέχεια «πάγωσε» κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Θράκη, του οποίου η τότε διοίκηση φέρεται πως μέσα από προσωπικές επαφές πληροφορήθηκε και ενημέρωσε για το τουρκικό πραξικόπημα το απόγευμα λίγο πριν την έναρξη του;
Από όσα έγιναν, αλλά κυρίως προηγήθηκαν, του τουρκικού «πραξικοπήματος», οφείλουμε ως χώρα, να εξάγουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα, προκειμένου να μην βρεθούμε ξανά «βαθιά νυχτωμένοι» ενώ υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις στην γειτονιά μας, εξελίξεις που μπορούν να έχουν ειδική βαρύτητα ή και επικινδυνότητα για την ασφάλεια της Ελλάδας.
Labels
Ελλάδα,
Ελληνοτουρκικά,
ΕΥΠ,
Κωνσταντίνος,
μυστικές υπηρεσίες,
πολιτική,
Ροή,
Τουρκία,
Feature
Εχω την εντυπωση οτι ΟΠΟΙΑ "κυβερνηση" δεχοταν αυτη την "καυτη πατατα", τον ιδιο ραγιαδισμο
ΑπάντησηΔιαγραφήθα εδειχνε.
Παντοτε βρισκεται καποια "δικαιολογια" για να κρυβουν την ξεφτιλα τους!
Το αποδεικνυουν διαχρονικα!
Και εδω τιθεται το πιο βασανιστικο ερωτημα:
σε θερμο επεισοδιο ή πολεμο , τι μπορει να περιμενει ενας λαος απο ραγιαδες πολιτικαντηδες
που υπονομευουν οι ιδιοι την ασφαλεια της πατριδας μας;
Δεν ήταν η Μονάδα της Θράκης που ενημέρωσε για το δήθεν πραξικόπημα αλλά η Μονάδα της Θεσσαλονίκης η οποία είχε ακριβη εικόνα της κατάστασης από την πρώτη στιγμή.Ρωτηστε και τον Δενεκο......
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα με συγχωρείτε, αλλά προφανώς δεν έγινε κατανοητό από αυτά που γράφτηκαν, πως, δεν γίνεται καμία αναφορά σε κάποια μονάδα που γνώριζε. Εικασία (υπόθεση) γίνεται, λόγω της "ενασχόλησης" της συγκεκριμένης μονάδας με τον Έβρο και δη τον βόρειο Έβρο, όπως κατ' επανάληψη έχει γραφεί. Δεν ήταν δυνατόν, επ' ουδενί λόγο, να γνωρίζουμε εμείς ποιά μονάδα το έκανε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και να γνωρίζαμε, το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα το αποκαλύπταμε.
Το πως εσείς το γνωρίζετε, αλλά και γιατί το αποκαλύπτετε, είναι ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί, αλλά όχι από εμάς.
Η βεβαιότητά σας, όμως, προξενεί και μια απορία, όχι για την γνώση της πληροφορίας που έχετε, αλλά για την ποιότητά της... Δηλαδή, για το πως είστε τόσο σίγουρος/η ότι και κάποια άλλη μονάδα εκτός Θεσσαλονίκης δεν είχε την σχετική πληροφόρηση...
Να υποθέσουμε ότι διαβάζετε τις αναφορές όλων των μονάδων; Ακόμη και με την χρονική σειρά κατάθεσής τους;
Απορίες καταθέτουμε, απαντήσεις... ίσως και να μην περιμένουμε.
Το κύριο ζητούμενο για εμάς είναι πως υπήρχε (και συνεχίζει να υπάρχει) μαύρο σκοτάδι στο τι γίνεται στην Τουρκία. Με ευθύνη (σε βάθος χρόνου 10ετίας) συγκεκριμένων προσώπων. Ή μήπως διαφωνείτε;
Και να με συγχωρείτε που άργησα να σας απαντήσω, αλλά είχα να συναντήσω και να συζητήσω με τέσσερις μουσουλμάνους φοιτητές/τριες που σπουδάζουν στην Τουρκία και έχουν σιχαθεί την πολιτική και θρησκευτική αλητεία του Ερντογάν. Να υποθέσω πως εσείς συναντάτε και συζητάτε πολλούς περισσότερους και όχι μόνο φοιτητές;...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης είχα την έννοια δύο συγκεκριμένων αμαξιών με τουρκικές πινακίδες που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον σε σχέση με τα ταξιδιωτικά τους ενδιαφέροντα σε ακτές της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Δυστυχώς, πουθενά από όπου τους ακολούθησα δεν διαπίστωσα την ύπαρξη συναδέλφων σας... Ίσως κάποιοι το χαρακτηρίσουν "τραγικό". Εγώ θα το χαρακτήριζα "σύνηθες" από τον Μάιο του 2018 και μετά...