Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ-Μακρόν-Κόντε: Κυρώσεις σε χώρες που σπάνε το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη


Σε κοινή τους ανακοίνωση, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία είναι σαφές ότι εννοούν την Τουρκία - χωρίς να την κατονομάζουν

Προειδοποιήσεις για κυρώσεις σε όποια χώρα παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη στέλνουν οι Μέρκελ-Μακρόν και Κόντε σε κοινή τους ανακοίνωση. Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία είναι σαφές ότι εννοούν την Τουρκία, χωρίς να την κατονομάζουν.
«Προτρέπουμε επίσης όλους τους ξένους φορείς να σταματήσουν την αυξανόμενη παρέμβασή τους και να σεβαστούν πλήρως το εμπάργκο όπλων που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επιτελούμε το ρόλο μας και δεσμευόμαστε για την πλήρη αποτελεσματικότητα της επιχείρησης Irini, με στόχο την πρόληψη της κλιμάκωσης στο πεδίο. Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την πιθανή χρήση κυρώσεων σε περίπτωση που συνεχιστούν οι παραβιάσεις στο εμπάργκο στη θάλασσα, στην ξηρά ή στον αέρα και προσβλέπουμε στις προτάσεις που θα υποβάλει ο ΥΕ / ΕΕ της ΕΕ για τον σκοπό αυτό»,
αναφέρει η δήλωση χαρακτηριστικά.


«Συναντηθήκαμε σήμερα στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συζητήσουμε την κατάσταση στη Λιβύη. Συμμεριζόμαστε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις αυξημένες στρατιωτικές εντάσεις σε αυτήν τη χώρα και τον αυξημένο κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης. Καλούμε λοιπόν όλα τα κόμματα της Λιβύης και τους ξένους υποστηρικτές τους για άμεση παύση των μαχών και για διακοπή της συνεχιζόμενης στρατιωτικής συσσώρευσης σε ολόκληρη τη χώρα», σημειώνει ξεκινώντας η ανακοίνωση.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του ΟΗΕ να καταστήσουν δυνατή την υπογραφή μιας βιώσιμης και αξιόπιστης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της επιτροπής 5 + 5. Ενθαρρύνουμε επίσης τον ΟΗΕ να διερευνήσει όλες τις επιλογές για την κλιμάκωση των εντάσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μιας διευρυμένης αποδέσμευσης δυνάμεων και πιθανής αποστρατικοποίησης ορισμένων περιοχών. Επιβεβαιώνουμε την ανάγκη για γρήγορο διορισμό Ειδικού Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα», τονίζουν οι 3 ηγέτες.

«Υπενθυμίζουμε σε όλα τα λιβυκά και διεθνή κόμματα ότι μια πολιτική διευθέτηση με διαπραγμάτευση της Λιβυκής κρίσης πρέπει να είναι πλήρως περιεκτική και να βασίζεται στα συμπεράσματα της διάσκεψης του Βερολίνου», επισημαίνουν. «Υπενθυμίζουμε επίσης ότι είναι απαραίτητη η άμεση άρση του αποκλεισμού του πετρελαίου, καθώς και η διασφάλιση μιας δίκαιης και διαφανούς κατανομής των εσόδων από πετρέλαιο προς όφελος όλων των Λιβύων», καταλήγουν.

Μαρία Ψαρά
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]