Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πολιτικοί μας λιάζονται και οι Τούρκοι αρμενίζουν...


Το σκηνικό ομοιάζει με ένα τοπίο πριν από την καταιγίδα

Οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, εκτοξεύονται σε καθημερινή βάση και οι σύμμαχοί μας Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, καμώνονται πως δεν βλέπουν. Θεωρούν μάλιστα υπερβολικές τις ελληνικές ανησυχίες…

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα δυσάρεστα, -την ίδια στιγμή- στην Αθήνα και τη Λευκωσία παρατηρείται μία νοσηρή και επικίνδυνη πολιτική ατμόσφαιρα.

Παρακολουθώντας από μακριά, νιώθει κανείς πως το σκηνικό ομοιάζει με ένα τοπίο πριν από την καταιγίδα. Το μείγμα της επιθετικότητας της Τουρκίας από τη μία, και του πολιτικού διχασμού από την άλλη, είναι μία καταστροφική συνταγή.

Όσοι έχουν το κουράγιο και παρακολουθούν από τις τηλεοπτικές οθόνες την αντιπαράθεση στη Βουλή, είμαι βέβαιος πως ένιωσαν με τον ίδιο τρόπο: ότι η περιοχή μας πήρε φωτιά και οι πολιτικοί μας κτενίζονται. Εξαιρώ βεβαίως τους φανατικούς κομματικούς πολίτες, που δεν αλλάζουν γνώμη για τους ηγέτες και τα κόμματά τους, ακόμα και να κατέβει ο Θεός στη Γη!

Τα ίδια και τα αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο. Η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για την απόφαση της αμερικανικής Κυβέρνησης να παράσχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία, μία εξέλιξη που εξόργισε την Τουρκία, θύμωσε και τους «κομμουνιστές» του ΑΚΕΛ, που δεν χάνουν την ευκαιρία να τιμούν το «ένδοξο» παρελθόν της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εις βάρος των συμφερόντων της Κύπρου.


Τα σκάνδαλα μολύνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στο νησί. Κύπριοι πολιτικοί έχουν λάβει δάνεια (ΕΔΩ) και οι Κύπριοι τραπεζίτες, είτε τους τα χάρισαν, είτε έκαναν τα στραβά μάτια όταν δεν τα πλήρωνα. Ντροπής πράγματα.

Το πολιτικό προσωπικό στην Αθήνα και τη Λευκωσία, έχει χάσει προ πολλού τη …μπάλα στο παγκόσμιο πολιτικό γήπεδο. Οι πολιτικοί αναλώνονται στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα χωρίς να συμμετέχουν στις εξελίξεις, τουλάχιστον της ευρύτερης γειτονιάς μας, που επηρεάζουν δραματικά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε άλλες χώρες, όλοι οι πολιτικοί συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την Πατρίδα, ιδιαίτερα όταν ο κίνδυνος είναι ορατός, όπως στην περίπτωση των απειλών της Τουρκίας. Γιατί συνεργάστηκαν τόσο καλά στο ζήτημα της πανδημίας του κορωναϊού και δεν υπάρχει σύμπλευση στα εθνικά θέματα; Ο Ερντογάν εννοεί αυτά που λέει. Πότε θα το καταλάβουν οι πολιτικοί μας.

Αρκεί να εξετάσουμε πως αντιμετώπισαν τα απάνθρωπα Μνημόνια οι πολιτικοί των άλλων χωρών, και πως οι δικοί μας. Ο Σόιμπλε, υπό τη σκέπη και την κάλυψη της Άγγελας Μέρκελ, μετέτρεψε στο τέλος τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών σε υποστηρικτές των Μνημονίων και τους εξευτέλισε.

Βεβαίως, τα Μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν …καλύτερα από αυτά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και τα Μνημόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ..καλύτερα από αυτά τα ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός υπέφερε το ίδιο και η χώρα είναι στην ίδια κατάσταση, όπως και πριν το 2010, όταν ο εξοχότατος Γεώργιος Παπανδρέου έθεσε την Ελλάδα κάτω από τα απάνθρωπα προγράμματα των Ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ.

Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ξεχνούν ότι τα Μνημόνια ήταν ευρωπαϊκά και απλά το Ταμείο σύρθηκε σε αυτά, για να έχουν κάλυψη οι Γερμανοί και οι βόρειοι που εκδικήθηκαν τον ελληνικό λαό.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Η απειλή της Τουρκίας είναι υπαρκτή. Το γεγονός και μόνο ότι ξεκίνησε μία κινητικότητα από την Ουάσιγκτον και άλλες πρωτεύουσες στοχεύοντας προς την κατεύθυνση της Άγκυρας, έπρεπε να προβληματίσει και να συνεφέρει τους πολιτικούς στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το θέαμα στην ελληνική Βουλή και οι καυγάδες στη Λευκωσία για τους Αμερικανούς, τους Ρώσους και τους Κινέζους, αποδεικνύουν στους πολίτες όταν αν επιτεθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, που μέχρι στιγμής, δεν ακούει κανένα, οι πολιτικοί θα τσακώνονται για το ποιος τον …προσκάλεσε!

Το 1974, η Ελλάδα ελεγχόταν από μία ξενοκίνητη δικτατορία, και η Κύπρος είχε δεχθεί την επίθεση των χουντικών με το πραξικόπημα εναντίον του ανυπάκουου Μακάριου. Στις 20 Ιουλίου, όταν ο Αττίλας πάτησε για πρώτο φορά το νησί, οι Έλληνες σκοτωνόμασταν μεταξύ μας. Φαίνεται ότι μυαλό δεν βάζουμε ούτε στις τραγωδίες…

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]