Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Κατέρρευσαν οι εξαγωγές τον Απρίλιο


Οι γερμανικές εξαγωγές και εισαγωγές κατέγραψαν βουτιά τον Απρίλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται τα σχετικά στοιχεία το 1990 καθώς στέρεψε τη ζήτηση κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω του κορωναϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Αντιμέτωπη με τη βαθύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο γρήγορα η εξαγωγικού προσανατολισμού γερμανική οικονομία μπορεί να ανακάμψει τώρα που χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές κατέγραψαν βουτιά 24% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές κατά 16,5%. Το εμπορικό πλεόνασμα βυθίστηκε στα 3,2 δισεκ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να μειωθούν κατά 15,6% και οι εισαγωγές κατά 16%. Το εμπορικό πλεόνασμα αναμενόταν να διαμορφωθεί στα 10,0 δισεκ. ευρώ.


"Λίγα έχουν απομείνει από την άνθηση των εξαγωγών της περασμένης δεκαετίας", δήλωσε ο Αλεξάντερ Κρούγκερ, οικονομολόγος στη Bankhaus Lampe.

Η ανάκαμψη ίσως έχει ήδη ξεκινήσει λόγω της χαλάρωσης του lockdown και του ανοίγματος των συνόρων, δήλωσε ο ίδιος. "Αλλά ο δρόμος εξόδου από την κάμψη του κορωναϊού είναι μακρύς, ανώμαλος και πάνω απ’ όλα αβέβαιος, ιδιαίτερα για το ξένο εμπόριο".

Οι εξαγωγές στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που επλήγησαν σκληρά από τον κορωναϊό, μειώθηκαν κατά 48% και 36% αντίστοιχα, ενώ αυτές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 12,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]