Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τραμπ στην υπηρεσία του Σουλτάνου


Παρέδωσε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στον Ερντογάν!

Μελετώντας τις αποκαλύψεις του Τζον Μπόλτον, του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του σημερινού προέδρου της Αμερικής, έχω επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα, στα οποία είχα καταλήξει εδώ και πολύ καιρό, και για τα οποία με είχαν λοιδορήσει οι ψεκασμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ:

Ο Αμερικανός Πλανητάρχης έχει θέσει την αμερικανική προεδρία στην υπηρεσία του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν. Κρίμα για τον κ. Τραμπ, κρίμα και για την Αμερική, μία δημοκρατική χώρα, με ένα καταπληκτικό λαό, που αγαπούν πολλοί Έλληνες.

Το βιβλίο είναι καταπέλτης. Δυστυχώς, όπου μπορούσε να βοηθήσει την Τουρκία, ο κ. Τραμπ το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη, προσπαθώντας να παρακάμψει ακόμα και τους αμερικανικούς νόμους.

Και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τη συνέχεια: αν επιχειρούσε να παραβιάσει τους νόμους, όπου δεν ήταν και εύκολο να το πράξει, λόγω του αμερικανικού Κογκρέσου, τι άραγε συνέβαινε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου αντιδρούσαν μεν οι διπλωμάτες, αλλά τις πλείστες φορές τους αγνοούσε.

Είναι φρικτό αυτό που συνέβαινε -και φοβάμαι ότι συμβαίνει ακόμα- αν και οι αποκαλύψεις ξύπνησαν τη Βουλή και τη Γερουσία, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Μάικ Πομπέο δεν μπορεί να καμώνεται ότι δεν ξέρει, όταν ο κ. Μπόλτον τον παρουσιάζει έξω φρενών…


Πως μπορεί να περιμένει βοήθεια η Ελλάδα και η Κύπρος από την Αμερική, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας επηρεάζει, ίσως και να καθορίζει, την αμερικανική εξωτερική πολιτική για την περιοχή μας. Και είναι ευτύχημα για την Αθήνα και τη Λευκωσία, ότι προχώρησαν στις τριμερείς συναντήσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, οι ηγέτες των οποίων έχουν επίσης κάποια σχέση με τον κ. Τραμπ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στάθηκε βράχος αρκετές φορές μπροστά στον κ. Τραμπ. Και συζήτησε και μαζί του το θέμα της Τουρκίας, και με τον κ. Πομπέο. Είναι αδιανόητο να μην επιτρέπει μέχρι και σήμερα τις κυρώσεις για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Πρέπει να τονίσουμε ότι αρκετοί Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν διαφωνήσει -και με πράξεις, όχι μόνο με λόγια- με την πολιτική του κ. Τραμπ για την Τουρκία, αλλά οι περισσότεροι τον ακολουθούν τυφλά, μερικές φορές είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Και υπάρχει ένας συγκεκριμένος που έβγαλε και το χαλινάρι για να υποστηρίξει την παραβατική Τουρκία, η οποία πρόδωσε πολλαπλά την Αμερική.

Αυτοί που διαφωνούν και τονίζουν τη σημαντική θέση της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο, αξίζουν συγχαρητηρίων διότι δεν είναι εύκολο να διαφωνεί κανείς με τον Τραμπ, όπως τον παρουσιάζει στο βιβλίο του ο Τζον Μπόλτον. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της Τουρκίας.

Μερικές από τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τραμπ, ήταν γνωστές, ιδιαίτερα η υπόθεση της τράπεζας HalkBank, η οποία θεωρείται η προσωπική τράπεζα της οικογένειας Ερντογάν. Η ιστοσελίδα μας έχει αναφερθεί πολλές φορές στην απίστευτη αυτή παρανομία, αλλά και στην προσπάθεια του κ. Τραμπ να σώσει την τράπεζα του Τούρκου προέδρου. Πρόκειται για ασύστολη παραβίαση των αμερικανικών νόμων.

Τα είπαμε, λοιπόν, πολλές φορές, και τα γράψαμε. Αλλά όταν τα γράφει ο Τζον Μπόλτον έχουν μία άλλη αξία. Ήταν εκεί και έβλεπε και θύμωνε και προσπαθούσε να μεταπείσει τον πρόεδρο Τραμπ. Μερικές φορές τα κατάφερε. Άλλες φορές όχι. Ο Πλανητάρχης είχε συμφωνήσει με τον Ερντογάν να ομιλούν οι γαμπροί τους για τις «μπίζνες» τους. Ο «αινιγματικός» Τζάρεντ Κούσνερ και ο διεφθαρμένος Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Η ανάρμοστη σχέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Ερντογάν αφορούσε όλο το φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών, άρα και τις οικονομικές και τις εμπορικές και τις διπλωματικές.

Για όλα «καθάριζαν» οι γαμπροί…

Ο κ. Μπόλτον είχε από καιρό προειδοποιήσει ότι ο κ. Τραμπ έχει προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα με την Τουρκία.

Ελπίζουμε ότι μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, και την κλήση του κ. Μπόλτον για να καταθέσει τα στοιχεία στη Γερουσία, θα σταματήσει αυτή η ανάρμοστη σχέση, που απειλεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Υπό το φως των αποκαλύψεων του Μπόλτον πρέπει να θυμίσουμε την υπόθεση των μαχητικών F-35. Έχασε οικτρά ο κ. Τραμπ. Και κέρδισε η ελληνική, η εβραϊκή και η αρμενική κοινότητα, που είχαν εξασφαλίσει σημαντική βοήθεια από βουλευτές και γερουσιαστές, με πρώτο τον Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Οι ψεκασμένοι οπαδοί του κ. Τραμπ ισχυρίστηκαν ότι γράφαμε ψέματα για τα F-35 και τους S-400. Από χθες, όταν ξεκίνησε ο γύρος των αποκαλύψεων, έβγαλαν τον σκασμό…

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κ.Ιγνατιου,

    οσον αφορα την Ελλαδα, δεν εχει καμια σημασια αν κυβερνα ο Τραμπ ή οχι.

    Στα ΛΟΓΙΑ οι Αμερικανοι ειναι μανουλες, αλλα στις ΠΡΑΞΕΙΣ μας πουλανε διαχρονικα!

    Το προβλημα των "Δημοκρατικων" ειναι οτι ο Τραμπ θελει να μειωσει τον αμερικανικο μιλιταρισμο

    και να ενδυναμωσει την εννοια του εθνους -κρατους.

    Τα συμφεροντα ομως παραμενουν στην κορυφη της ατζεντας ΟΛΩΝ!

    Ο Τραμπ μπορει να πουλησε τους Κουρδους, αλλα οι Αμερικανοι στρατιωτες παραμενουν στο Συριακο

    και Ιρακινο Κουρδισταν για να ελεγχουν τις πετρελαιοπηγες.

    Για φανταστειτε τωρα, μεσω των τουρκων, οι Αμερικανοι να ελεγχουν και λιβυκες πετρελαιοπηγες;

    Απο την μια οι ΗΠΑ δεν στελνουν στρατο, απο την αλλη μειωνουν την γεωπολιτικη επιρροη της

    Ρωσιας στην Λιβυη!

    Εχετε την εντυπωση οτι οι Δημοκρατικοι θα εναντιωθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου ΓΜ, νομίζω ότι εάν καταφέρει να επανεκλεγεί ο Τράμπ, τα ΕΘΝΗ - κράτη θα ισχυροποιηθούν περισσότερο και η εξωτερική πολιτική & διπλωματία πολλών χωρών θα διαμορφωθεί με άλλους όρους και περισσότερα ΕΘΝΙΚΑ ωφέλη. Ας θυμόμαστε συνεχώς ότι ο Τράμπ, ως κάθε σωστός ηγέτης ωφείλει να προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του και αφού εμείς στην προδομένη Ελλάδα έχουμε πουλημένες μαριονέτες και όχι πολιτικούς που νοιάζονται για το Εθνικό συμφέρον, ώστε να διαμορφώνουν διεθνείς σχέσεις επ' αμοιβαία ωφελεία με τις ΗΠΑ, δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τον έκαστο ισχυρό που μας εκμεταλλεύεται ασύστολα. Ας θυμόμαστε επιπλέον, ότι ο Τράμπ έχει να αντιμετωπίσει συνεχώς και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των τεράτων της παγκοσμιοποίησης και έχει εδραιώσει τα πλοκάμια του παντού, εντός & εκτός ΗΠΑ. Ο Τζέφρυ Πάιατ είναι εξάρτημα των παγκοσμιοποιητών και όχι του Τράμπ, άρα αναλόγως επιβάλλει την εξωτερική πολιτική & διεθνείς σχέσεις στην Αθήνα. Ελπίζω να επανεκλεγεί ο Τράμπ και σε συνεργασία με άλλους ισχυρούς ηγέτες του πλανήτη που υποστηρίζουν τα ΕΘΝΗ - κράτη, να καθαρίσουν την λαίλαπα της ισοπεδωτικής διεφθαρμένης παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι εάν ο Μπόλτον ήταν προκαθορισμένος (έναντι τεράστιας χρηματικής αμοιβής φυσικά) από την ΝΤΠ των ΗΠΑ να είναι δίπλα στον Τράμπ και βάσει σχεδίου να αποχώρησε και μετά προέβη στην συγγραφή αυτού του βιβλίου Η' εάν μετά την αποπομπή του από τον Τράμπ τον πλήρωσαν αδρά, δηλαδή με εκατομμύρια δολλάρια, τα γεράκια του διεθνισμού να γράψει αυτό το βιβλίο. Κυκλοφορούν διεθνώς πολλά βιβλία & άρθρα επί παραγγελία έναντι χοντρής αμοιβής, προκειμένου η ΝΤΠ και τα σατανικά στελέχη της να δυσφημίσουν και εξαλείψουν τους αντιπάλους τους και να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους απλούς ανθρώπους του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βύρων πολύ καλό το σχόλιο σου. Και το εκπληκτικό είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να κατανοούν πώς σκέπτεται και πώς δρα η ΝΤΠ και η έδρα της,το βαθύ αμερικάνικο κράτος και τα πλοκάμια του εδώ και σε όλο τον κόσμο.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]