Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Σουλτάνος της Λιβύης... που δηλητηριάζει το ΝΑΤΟ»


«Σουλτάνος της Λιβύης» ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro. Τακτικιστής που «δηλητηριάζει το ΝΑΤΟ», σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde

«Σουλτάνος της Λιβύης» ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro. Τακτικιστής που «δηλητηριάζει το ΝΑΤΟ», σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde. Ο γαλλικός Τύπος εξαπολύει πυρά ενάντια στις προκλητικά εκβιαστικές τουρκικές μεθοδεύσεις όπως εκείνες εξελίσσονται στην περιοχή της Μεσογείου, πλέον με εφαλτήριο τη Λιβύη. «Η εξέλιξη της σύγκρουσης στη Λιβύη είναι σαν ένα χαστούκι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», υπογραμμίζει σε άρθρο της η Le Figaro, σημειώνοντας μάλιστα με νόημα ότι η γαλλική TOTAL έχει συμφέροντα τόσο στο έδαφος της Λιβύης όσο και στις θάλασσες μεταξύ Λιβύης και Κρήτης, τα οποία η Τουρκία πλέον επιχειρεί να μπλοκάρει με όχημα το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπέγραψαν οι Ερντογάν και Φαγιέζ αλ Σάρατζ τον Νοέμβριο του 2019.


Αναφερόμενη, δε, στο περιστατικό της παρεμπόδισης γαλλικού σκάφους από δύο τουρκικές φρεγάτες που επιχειρούσαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, η Le Figaro υπογραμμίζει ότι η Τουρκία παρακωλύει συνεχώς τα σχέδια του ΝΑΤΟ, αν και μέλος του ΝΑΤΟ η ίδια. Στο ίδιο πνεύμα και οι επικρίσεις των δημοσιογράφων της γαλλικής Le Monde σύμφωνα με τους οποίους «Ο τουρκικός στρατιωτικός ακτιβισμός δηλητηριάζει το ΝΑΤΟ». «Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης, συνοδευόμενη από μία παράνομη συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης, δεν μπορεί να επικυρωθεί ως τετελεσμένο γεγονός», ενώ το Παρίσι να κάνει λόγο για «επέκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα δυτικά της Μεσογείου». «Η κρίση αλληλεγγύης με την Τουρκία», στην οποία είχε αναφερθεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στα τέλη του 2019, όταν μίλησε για «εγκεφαλικό θάνατο» του ΝΑΤΟ, «παραμένει σαφώς επίκαιρη», σχολιάζει γαλλική διπλωματική πηγή μιλώντας στη Le Monde. Αναφορικά, δε, με εκείνους που θα μπορούσαν να θεωρήσουν την παρέμβαση της Άγκυρας στη Λιβύη ως αντίβαρο στη Μόσχα, η γαλλική διπλωματία ότι «περισσότερη Τουρκία στη Λιβύη δεν σημαίνει λιγότερη Ρωσία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]