Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Πρώτα θα κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε όποιον πατήσει ελληνικό έδαφος


Αυστηρή προειδοποίηση προς όποιον επιβουλεύεται την ελληνική κυριαρχία απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέλυσε σε δημοσιογράφους πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Αν συμβούν τέτοια πράγματα, η Ελλάδα θα εξασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπάρχει δέσμη μέτρων κλιμακούμενη» δήλωσε ο στρατηγός Φλώρος και πρόσθεσε: «Αν θα φτάσουμε σε καθαρά στρατιωτική δράση, είναι κι αυτή μια πιθανότητα. Δεν την έχει αποκλείσει κανένας. Δεν υπάρχει σημειακή κρίση, θα εξαπλωθεί αμέσως, δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι στο Καστελόριζο και να μην εξαπλωθεί παντού».

«Μετά τον Έβρο ήρθαν υπερπτήσεις, σπασμωδικές κινήσεις, πρωτοφανή πράγματα» είπε ο στρατηγός Φλώρος αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα το διάστημα που ακολούθησε τα γεγονότα στον Έβρο, στις 28 Φεβρουαρίου, όταν οι Τούρκοι «έσπρωξαν» χιλιάδες μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προειδοποίησε μάλιστα σε αυστηρό τόνο όποια χώρα αποπειραθεί να καταλάβει ελληνικό έδαφος. «Όποιος πατήσει τα ποδάρια του πάνω πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήτανε».


«Εγώ έχω κάθε καλή πρόθεση να μιλήσω με τον Τούρκο αρχηγό αλλά δεν μπορώ να το κάνω υπό πίεση, υπό απειλή, υπό τον κίνδυνο επεισοδίου, και καθημερινής καταπόνησης των ενόπλων δυνάμεών μας» σημείωσε ο Φλώρος και αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι «η Τουρκία ενοχλεί πολλά εθνικά συμφέροντα. Του Ισραήλ, της Συριας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, μεγάλου μέρους της Λιβυης, της Κύπρου, της Ελλάδας. Ενοχλεί πολλά κράτη».

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις Αθήνας-Καΐρου για οριοθέτηση ΑΟΖ

Στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, φέρνοντάς το ενώπιoν των Ευρωπαίων ομολόγων του. Η Αθήνα επιμένει πως το ζήτημα των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων δεν είναι ένα διμερές ζήτημα, αλλά εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουν και οι Ευρωπαίοι και να μην περιορίζουν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την αντίδρασή τους μόνο σε προφορικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα επιδιώκει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 10 Ιουλίου, στο κείμενο συμπερασμάτων που θα εκδοθεί να περιληφθεί μια παράγραφος «καταδίκης» της τουρκική προκλητικότητας. Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως ακριβώς αυτή η παράγραφος, είναι ένα απαραίτητο «σκαλοπάτι», για την ενεργοποίηση κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά το σημερινό «briefing» των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως βάση του Δικαίου της Θάλασσας, του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και των τοποθετήσεων μεγάλων δυνάμεων, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα ελληνικά νησιά έχουν τόσο υφαλοκρηπίδα όσο και ΑΟΖ , ενώ σε ότι αφορά τι εν εξελίξει συζητήσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτος για την οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, οι κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ιταλία συνιστά ένα καλό προηγούμενο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε πιο αποφασιστική αντίδραση από την Ε.Ε. στην τουρκική προκλητικότητα. «Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Είναι στο χέρι της άλλης πλευράς» συνέχισε ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Το πρόβλημα στρατηγέ μου είναι, ότι δεν αποφασίζεις εσύ!
    Να θυμίσω τα Ίμια;;;
    Πάντα κατορθώνουμε να είμαστε "και κερατάδες και δαρμένοι"...
    Και το οφείλουμε στις "εξαιρετικές" και "ικανότατες" πολιτικές μας ηγεσίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση ότι ο στρατηγός μιλά με την κάλυψη των πολιτικών προϊσταμένων του, διαφορετικά δεν θα το έκανε. Ας μη μάς ενθουσιάζουν λόγια εντυπωσιασμού, τα οποία, ως λόγια, είναι πάντα πτερόεντα.

      Διαγραφή
  2. Το πλέον ουσιαστικό,το πλέον τεράστιο ερώτημα στρατηγέ κ.ΦΛΩΡΟ, δεν απαντήθηκε ακόμα. Είπατε αν πατήσουν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος οι Ε.Δ. θα τους κάψουν. Και θα πράξουν άριστα,όπως ταιριάζει σε Έλληνες.Δεν μας είπατε όμως τι θα πράξουν οι Ε.Δ. αν ελληνικό έδαφος και τα κυριαρχικά του δικαιώματα "χαριστούν" από την πολιτική ηγεσία στην Τουρκία, γιατί ολοφάνερα προς τα εκεί το μεθοδεύουν οι πολιτικοί γραικύλοι.Θα το δεχτείτε; Αν το δεχτείτε,μήπως θα είστε ΕΠΙΟΡΚΟΙ και ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ προς τον ελληνικό λαό και προς την Ιστορία διαπαντός;
    Σκεφθειτε το καλά αυτό...και σκεφθείτε πώς θα αντιδράσετε σε μια τέτοια περίπτωση.Είναι κρίμα να σας ντροπιάσουν ενώπιον λαού και Ιστορίας μια χούφτα "δεδηλωμένοι" γραικύλοι και "γραικύλες".
    Το "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε μια τέτοια περίπτωση" δεν είναι αληθές.Η ευθύνη και ο όρκος να υπερασπίζεστε την πατρίδα είναι καθολικός/ή. Με άλλα λόγια, νομίζω, ότι η υποχρέωση σας είναι έναντι παντός εχθρού,εξωτερικού ή εσωτερικού
    (πολιτικού πεμπτοφαλλαγίτη). Σας θυμίζω τον Κολοκοτρώνη!

    Δεν πρέπει να χαθεί ΕΛΛΗΝΙΚΟ έδαφος και κυριαρχικά του δικαιώματα, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν θα διαφωνήσω καθόλου αγαπητοί συνομιλητές. Εύλογη ή ανησυχία καί όι φόβοι πού εκφράζετε. Διότι τό ερώτημα είναι τό εξής: Σώστα τά όσα λέει ό στρατηγός ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Όμως τήν δύσκολη τήν ώρα ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΜΕΝΑ [ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ] ΓΙΑ ΠΥΡ; Η θά ξαναζήσουμε μιά εικόνα ανάλογη τών Ιμίων τού 1996; Ο ΑΓΕΕΘΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ; Εκφράζω τόν φόβο καί τήν ανησυχία μου. Διότι καί πάλι "λύνει" καί "δένει" τό Σημιτικό Ελιαμέπ. Κάποιοι έμμισθοι δημοσιογραφίσκοι καί ή κυρία Μπακογιάννη , Χρ Ροζάκης σύμβουλος υπέξ νά προωθούν τήν Ιδέα : ΟΛΑ ΣΤΗ ΧΑΓΗ, ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ,ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ! ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ; Αυτοί κυριαρχούν καί επηρεάζουν τήν χάραξη τής εξωτερικής πολιτικής τής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα ή περίφημη "ΕΠΙΤΡΟΠΉ 2021" αμαυρώνει τήν εθνική ιστορική μνήμη γιά τό 1821. Καθυβρίζοντας τό όνομα καί τήν μνήμη καί απαξιώνοντας τήν προσφορά τών αγωνιστών [Γ Καραιακάκη, Ιωάννη Μακρυγιάννη, Ιωάννη Καποδίστρια. Μέ τήν δημοσίευση διαφόρων άρθρων διαφόρων ελληνοφώνων ΄"καθηγηταδων". Τά όποια αναδημοσιεύουν πανηγυρικά τά τουρκικά ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχωρήστε με για την παρέμβαση στις δικαιολογημένες ανησυχίες σας για το τι θα συμβεί σε περίπτωση "εμπλοκής" με την Τουρκία. Χωρίς να μπορώ να σας μεταφέρω την πηγή της πληροφόρησής μου, σας διαβεβαιώνω πως ο ΑΓΕΕΘΑ έχει ήδη ξεκαθαρίσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό πως δεν θα ανεχθεί "προσβολή" χωρίς άμεση "ισοπεδωτική απάντηση". Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φλώρος ενδεχομένως είναι ο ιστορικά κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση...

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντίνε, εύχομαι ολόψυχα να είσαι σωστά πληροφορημένος, διότι την σύγκρουση με την Τουρκία δεν θα την αποφύγουμε τελικά, εκτός κι αν υπάρχουν συμφωνίες -αυτό το φοβούμαι πολύ- κάτω από το τραπέζι, που φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Τερζή,αν η πληροφορία σας είναι σωστή,όλος ο γνήσιος Ελληνισμός θα σταθεί δίπλα του την ώρα του αγώνα. Και μετά θα μπει δίκαια στο Πάνθεον των μεγάλων ανδρών της Ιστορίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τα λες κύριε Αρχηγέ, αν πατήσουνε Ελληνκό "έδαφος" να τους κάψουμε. Τα γλιτώσαμε τα νέα Ίμια. Αν μπούνε σε Ελληνική θάλασσα? Εκεί τι θα κάνουμε κύριε Αρχηγέ? Μήπως καλύτερη δήλωση θα ήταν π.χ. "αν τολμήσουν να παραβιάσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε "ξηρά και θάλασσα" πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιοί είναι?" 13 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης είναι Ελληνική υφαλοκρηπίδα κ. Αρχηγέ τι θα κάνουμε όταν φτάσει τουρκικό ερευνητικό εκεί? Θα προτιμούσα μεγαλύτερη σαφήνεια στο λόγο του Αρχηγού και όχι δημιουργική ασάφεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι καί πιστεύω κύριε Τερζή νά είναι σωστή ή πληροφορία σας. Καί ό συγκεκριμένος αξιωματικός νά είναι αυτό πού μάς λείπει: Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ. Όμως καί πάλι είμαι ανήσυχος γιά αυτούς πού μάς κυβερνούν: Τρέχουν νά οριοθετήσουν ΑΟΖ μέ γείτονες προσφέροντας τους τά πάντα! Ενώ δέν τολμούν νά οριοθετήσουν μονομερώς τά οικόπεδα τής ΑΟΖ μας. Καταθέτοντας τίς συντεταγμένες στόν ΟΗΕ. Κατοχυρώνοντας τά οικόπεδα καί τήν επικράτεια μας. Ώστε ό στρατηγός νά ξέρει πού καί μέχρι ποιού σημείου τήν απευκταία ώρα νά επιχειρήσει. Νά ξέρει δηλαδή ώς πού φτάνουν τά Ελληνικά ύδατα. Καί ένα ερώτημα γιατί οί κυβερνώντες δέν οριοθετούν ΑΟΖ μέ τούς αδελφούς Κυπρίους; Καί αφήνουν ανοικτή λεωφόρο τουρκικής επέκτασης καί νομιμοποίησης τής τουρκολυβικής μοιρασιάς- ληστείας; Κατά τήν γνώμη μου πρίν ό κύριος Δένδιας αρχίσει τίς ικεσίες στό Κάιρο, δέν ήταν καλύτερα νά πάει Λευκωσία; Αναλύοντας όλα τά παραπάνω ή ανησυχία καί ό προβληματισμός μου ακούει στούς φορείς ενδοτισμού πού επηρεάζουν τήν χάραξη τής εξωτερικής μας πολιτικής. Τούς αναφέρω στό προηγούμενο σχόλιο μου πρός αποφυγή μονοτονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέλληνες, με ενδιαφέρον και σεβασμό διάβασα το άρθρο και τα σχόλιά σας. Ας λάβουμε υπ' όψιν μας ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ από την πολιτική ηγεσία, δηλαδή υποτελής της. Οι νυν κυβερνώντες κάνουν πολλά για την δημιουργία εντυπώσεων στα πρόβατα ιθαγενείς υπηκόους του Ελλαδιστάν σχετικά με την Ελληνοτουρκική ένταση, ότι ΔΗΘΕΝ νοιάζονται για την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ενώ έχει αποφασίσει ήδη η οικογενειακή συμμορία Μητσοτάκη τον ενδοτισμό σχετικά με το Αιγαίο και όχι μόνον, όπως περίτρανα απέδειξε ΚΑΙ με την αποδοχή και υποστήριξη της προδοσίας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Μπορεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να μας πεί με ποιό στρατιωτικό ΕΜΨΥΧΟ δυναμικό θα ανταπορκριθεί σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία, όταν πολλά στρατόπεδα λειτουργούν πλέον για υποστήριξη λαθρομεταναστών και όχι εκπαίδευση στρατιωτών, όταν λόγω συνεχούς μειωμένης στρατιωτικής θητείας έχουμε αρκετούς μόνιμους αξιωματικούς με μειωμένο ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ και λίγους στρατιώτες, που δεν ήταν αρκετοί να φυλάξουν ούτε τον Εβρο πρόσφατα και χρειάσθηκε να μεταβούν εκεί αστυνομικές δυνάμεις και εθελοντές από το εσωτερικό της χώρας για την προστασία από την επιχειρούμενη εισβολή των λάθρο εκ Τουρκίας;;; Είναι γνωστή η κορύφωση της συστηματικής αποδόμησης και αποδυνάμωσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις πολιτικές ηγεσίες με συνυπευθυνότητα και των επιτελικών στρατιωτικών την τελευταία δεκαετία, οπότε τίθεται το σοβαρό ερώτημα: Εχουμε πραγματικά την δυνατότητα να υπερασπιστούμε την προδομένη ΠΑΤΡΙΔΑ μας σε ενδεχόμενη Τουρκική εισβολή;;; Ανησυχία βαθύτατη εκφράζω που απορρέει από την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στις διαλυμένες Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και εφ' όσον η στρατιωτική ιστορία άλλα διδάσκει και απαιτεί για την άμυνα και προστασία από επίθεση ισχυροτέρου αντιπάλου. Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για την φιλοξενία στο σεβαστό ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κων.Γρίβας: "Ένα κομμάτι των Ελίτ δε θέλουν να επιβιώσει η πατρίδα μας..". Καλή η καταγγελία, αλλά είναι ασπιρίνη, τη στιγμή που χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ χειρουργείο. ΕΝΑΣ επί τέλους δε βρίσκεται ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ! Και δίπλα του θα αγωνιστούν πάρα πολλοί Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]