Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αθήνα προετοιμάζει τη νέα ήττα της Τουρκίας στον Έβρο


Νέες ενέδρες και ετοιμότητα ενεργειών…

Ετοιμότητα να γραφτεί και πάλι θετικό πρόσημο με την αποτρεπτική πυγμή στον Έβρο και τα νησιά έχουν δηλώσει ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Επιτελείο ήδη οι υπηρεσίες φρούρησης αυξάνονται σταδιακά, όπως και η συχνότητα των περιπολιών σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου.

Νέες ενέδρες, νέες παρατηρήσεις, ετοιμότητα ενεργειών και σαφείς κανόνες αποτροπής που σχετίζονται και με τα ύπουλα Τουρκικά σχέδια για την παρεμπόδιση των προπαρασκευαστικών ενεργειών που γίνονται για την κατασκευή του επιπλέον φράχτη.

Η πολιτική βούληση και οι σαφείς οδηγίες που έχουν δοθεί στην στρατιωτική ηγεσία, επιτρέπουν την αποφασιστική στάση του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, κάτι που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ήδη η Αθήνα έχει αποτρέψει την μεγάλη απόπειρα μαζικής εισβολής από τα τέλη Φεβρουαρίου και όλο το Μάρτιο ενώ λίγο καιρό αργότερα το «ξεμπρόστιασμα» των ύπουλων σχεδίων της γείτονος από το ΓΕΕΘΑ, πάγωσε μια ακόμη απόπειρα μαζικής μετακίνησης μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.

Τώρα φαίνεται ότι κοντοζυγώνει η τρίτη μεγάλη προσπάθεια ενεργοποίησης της υβριδικής απειλής κι όπως σημειώνεται με νόημα από στρατιωτικούς κύκλους, αυτή αναμένεται να είναι αρκετά πιο οργανωμένη.

Η ενίσχυση στον Έβρο με 400 αστυνομικούς, έμπειρους από μάχιμες υπηρεσίες της Αττικής, θα είναι προσωρινή, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος της εκπαίδευσης των νέων συνοριοφυλάκων η οποία πάγωσε λόγω των έκτακτων μέτρων που πάρθηκαν κατά της επέκτασης του Κορωναϊού.

Αν δεν είχε συμβεί αυτό, οι νέοι συνοριοφύλακες ήδη θα είχαν δώσει όρκο προς την πατρίδα χθες ως τα νεότερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και στα χέρια τους εκτός του πτυχίου αποφοίτησης θα είχαν και το φύλλο πορείας για τον ακριτικό Νομό.


Ετοιμότητα σε μονάδες της ενδοχώρας ξανά

Πάντως στα μέτρα ενίσχυσης του Έβρου και των νησιών δεν μένουν αμέτοχες οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα, όπως απέδειξαν στα τέλη Φεβρουαρίου, διαθέτουν άμεσα αντανακλαστικά αντίδρασης.

Η μεταφορά δυνάμεων στον Έβρο ή όπου αλλού απαιτηθεί, σε επίπεδο διαταγών βρίσκονται πολύ ψηλά στα Επιτελικά γραφεία των Αξιωματικών που είναι επιφορτισμένοι με την αποτροπή αιφνιδιασμού από τη γείτονα και το πάγωμα εξέλιξης της ασύμμετρης απειλής.

Χαρακτηριστικό των πληροφοριών που έφταναν στο Επιτελείο, από την ημέρα όπου η Τουρκία αποφάσισε ν’ αποσύρει τους μετανάστες από το Παζάρ Γκιουλέ, ήταν πως όλο αυτό συνέβαινε αποκλειστικά στο θέμα του Κορωναϊού και μόλις αυτό εξασθενήσει, ο «εφιάλτης» θα επιστρέψει.

Αυτό ακριβώς παρότρυνε την στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ να δώσουν εντολές ώστε κάποιες από τις μεταφερόμενες στον Έβρο δυνάμεις, να παραμείνουν εκεί.

Όπως έμειναν τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων στη μεθόριο, το ίδιο έγινε και με άλλους, ενώ όσοι επέστρεψαν ενημερώθηκαν πως θα γυρίσουν και πάλι για κάποιο διάστημα στον Έβρο, ανέφερε ανώτατη πηγή.

Την ίδια στιγμή κι άλλες μονάδες από την ενδοχώρα, ανάμεσα σε αυτές και τμήματα Ειδικών Δυνάμεων, έχουν ενημερωθεί σε επίπεδο Αξιωματικών μονάδας πως πρέπει να έχουν ύψιστη ετοιμότητα μετακίνησης και για τη νησιωτική Ελλάδα.

Όλες αυτές οι κινήσεις, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ήδη είχαν γίνει απ’ όταν φάνηκαν τα πρώτα δείγματα «απειλητικής» ρητορικής από τη γείτονα, η οποία φρόντισε με τον πλέον επίσημο τρόπο να διατρανώσει ότι ξεπερνά το πρόβλημα με την πανδημία και πλέον οι μετανάστες είναι ξανά ελεύθεροι να πράξουν κατά βούληση…

Με το ίδιο σθένος

Το θέμα του επόμενου κύματος της ασύμμετρης απειλής ήταν αυτό που απασχόλησε τη σύσκεψη που είχαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης.

Μια ημέρα πριν το υπουργικό συμβούλιο- που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα- ο πρωθυπουργός και οι δυο υπουργοί συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής πλευράς, σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο εφόσον το μεταναστευτικό ρεύμα από την Τουρκία ξεσπάσει υπό τη μορφή ασύμμετρης απειλής μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Άγκυρα ακόμη κι αν δεν δώσει τις επόμενες εβδομάδες- στις αρχές Ιουνίου- το πράσινο φως στους διακινητές αλλά και τη στρατοχωροφυλακή για τη νέα μαζική μεταναστευτική κίνηση, επιχειρεί να πετύχει και κάτι ακόμα, που είναι ο κορεσμός και η κόπωση των δυνάμεων της Ελληνικής πλευράς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για έναν μήνα τα στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας επέδειξαν την πυγμή που δεν περίμενε η Τουρκία, αλλά και στη συνέχεια, όταν οι μετανάστες αποσύρθηκαν καθοδηγούμενοι από την στρατοχωροφυλακή, τότε ο τιτάνιος αγώνας στην Ελληνική πλευρά συνεχίστηκε και διατηρείται μέχρι τώρα, τόσο σε επίπεδο έργων αποτροπής όσο και στη φρούρηση.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο πως με την αποχώρηση των μεταναστών από τις Καστανιές, πρώτος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά και οι Επιτελείς στον Έβρο μετέφεραν στο προσωπικό ότι δεν πρέπει κανείς να θριαμβολογήσει, αντιθέτως τώρα ξεκινά η πολύ σοβαρή δουλειά ώστε η Ελλάδα να είναι προετοιμασμένη για την επόμενη αναχαίτιση της απειλής.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αρχηγε ΓΕΕΘΑ, η αναχαιτιση της απειλης δεν φτανει!

    Η καλυτερη αμυνα ειναι η επιθεση.

    Κοψε την απειλη απο την ριζα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]