Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κίνα ως απειλή


Η Κίνα αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή για τη Δύση και ολόκληρο τον πλανήτη και είναι θέμα χρόνου η σύγκρουση με αυτή ανεξαρτήτως ιδεολογιών επιμέρους Δυτικών κρατών (λ.χ. ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κτλ).

Η δε διείσδυση της Κίνας σε κέντρα λήψης αποφάσεων της Δύσης είναι εκπληκτική και έχει οδηγήσει τις τελευταίες 2 δεκαετίες σε μαζική κλοπή βιομηχανικών μυστικών με αποτέλεσμα να βλέπουμε εταιρείες όπως τη Χουαβέι να υπερτερούν τεχνολογικά σε ουκ ολίγα πεδία. Αυτό έγινε μετά από συστηματική κλοπή πατεντών-εξαγορά επιστημόνων και αντιγραφή. Κόστισε δεκάδες τρις στις Δυτικές χώρες και δεκάδες εκατομμύρια ανέργους.

Επιπροσθέτως το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας, απορρίπτει συλλήβδην την έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει σε μια τεράστια φυλακή 1.5 δις κατοίκων με μία μικρή Κομμουνιστική ελίτ των 50.000 επικυρίαρχων κομματικών στελεχών τα οποία αγοράζουν διαρκώς μερίδια συμμετοχών σε Δυτικές εταιρείες, πολλές φορές με "βιτρίνες" χρεοκοπημένους Ευρωπαίους ή και Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Τη σημερινή περίοδο επ' ευκαιρία του "ΚΟΒΙΝΤ19" το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας επιδιώκει μέσω της τακτικής "διαίρει και βασίλευε" να εντείνει τις αντιθέσεις σε επιμέρους Δυτικά κράτη και να εμβολίσει αποτελεσματικά την οικονομία εξαγοράζοντας επιπλέον μερίδια και ευελπιστώντας να καταστήσει την Ευρώπη παράρτημά της όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε ιδεολογικό επίπεδο.


Οι άμεσοι μελλοντικοί στόχοι του Πεκίνου είναι εμφανώς η χρήση της τεχνολογίας για πλήρη υποδούλωση τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των νομικών παγκοσμίως και η διάδοση αυτής της τακτικής σε ευεπίφορες ομάδες της Δύσης προκειμένου να τις καταστήσει συνεργούς σε μια ολοκληρωτική παγκόσμια υπερδομή. Αυτό θα σημάνει και το τέλος των ανθρωπίνων ελευθεριών σε ολόκληρο τον πλανήτη και τη δημιουργία μιας "παγκόσμιας Κίνας".

Παραλλήλως η Κίνα εξαγοράζει μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής και εμπλέκει τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας σε ζημιογόνες μακροπρόθεσμες συναλλαγές, προκειμένου σε μελλοντικό χρόνο να της εξουδετερώσει γεωοικονομικά και συνακολούθως γεωπολιτικά.

Η σιωπή πολιτικών κομμάτων "Αριστερών", Κεντρώων" και "Δεξιών" δείχνει και την πολιτική παράλυση που επικρατεί ιδιαίτερα στην ΕΕ που έχει απολέσει πλέον τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της, πλην εξαιρέσεων.

Η μέγιστη πρόκληση για την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα είναι η φραγή της Κινεζικής επέλασης εις βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η συντριβή του ολοκληρωτισμού που αυτό το κράτος αντιπροσωπεύει.

RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου1 Ιουνίου 2020 στις 3:22 μ.μ.

    Κύριε Κων. Γρίβα, διάβασα το άρθρο σας: “Ο υβριδικός πόλεμος της Δύσης εναντίον Κίνας-Ρωσίας – Οι αυταπάτες της Αθήνας” σε σάιτ όπου τα άρθρα δεν σχολιάζονται. Ωστόσο, για όσους δημόσια γράφουν, δημόσια μπορούν να σχολιάζονται οι απόψεις τους, καλοπροαιρέτως, χάριν της σωστής ανάγνωσης της πραγματικότητας. Μπορεί να είναι λάθος οι απόψεις μου, αλλά το άρθρο σας δε με έπεισε ότι είναι λάθος.

    Τοποθετείτε Ρωσία και Κίνα στον ίδιον άξονα, με ενάντιο άξονα όλη τη Δύση. Είναι όμως έτσι τα πράγματα στο βάθος τους ή μόνον φαινομενικά;

    Η Δύση, στην παρούσα ιστορική στιγμή, είναι χωρισμένη, οι πολιτικές ηγεσίες της περισσότερο και κατ'ακολουθίαν οι χειραγωγούμενοι λαοί, σε παγκοσμιοποιητές- νεοταξίτες οι πλείστες ηγεσίες και σε αντι-"αυτών” ελάχιστες, με κύριο εκπρόσωπο τις ΗΠΑ.

    Οι πρώτοι βαδίζουν χέρι χέρι με την Κίνα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό κομμουνιστική ηγεσία και είναι γνωστό το “δημοκρατικό” ποιόν των ηγεσιών αυτών. Την έχουν ανάγκη για να παράγουν με μικρο εργατικό κόστος είτε εκεί είτε στην ίδια τη Δύση, με την καραμέλα προς λαούς ότι πρέπει να γίνει ανταγωνιστική προς την Κίνα. Παρομοίως η Κίνα τους έχει απόλυτη ανάγκη για να διακινεί ελεύθερα και τα δικά της προϊόντα της στη Δύση. Αν σε μια κρίσιμη στιγμή ήταν να διαλέξει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, εσείς ποια νομίζετε ότι θα διάλεγε;

    Οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ, έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο κινεζοποίησης της ανθρωπότητας με όσα τραγικά αυτό συνεπάγεται για τις ανθρώπινες ελευθερίες και το οικονομικό επίπεδο ζωής των ανθρώπων της Δύσης, που το κατέκτησαν με χρόνια σκληρού μόχθου και προσπαθούν να αντιδράσουν.

    Το αληθέστερο σχήμα αξόνων, πέραν από τα επιφαινόμενα, τονίζω για την παρούσα και άκρως ρευστή ιστορική στιγμή , θα ήταν ΗΠΑ-Ρωσία-Αντιπαγκοσμιοποιητές ο ένας και Παγκοσμιοποιητές-Κίνα ο άλλος.(Και δυστυχώς σε αυτόν εντάσσονται, ΟΗΕ, ΠΟΥ και άλλοι "Παγκόσμιοι" Οργανισμοί.

    Η εξ ίσου πολυάνθρωπη με την Κίνα, συνοριακή της Ινδία δε γνωρίζω αν ανήκει σε κάποιον εκ των δύο βαριά αντιτιθέμενων σήμερα αξόνων, αλλά σίγουρα, από δικά της εθνικά συμφέροντα, είναι εχθρική προς την Κίνα και οι δύο χώρες μάλλον, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ετοιμάζονται για πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου1 Ιουνίου 2020 στις 3:28 μ.μ.

    ωΚύριε Κων. Γρίβα, διάβασα το άρθρο σας: “Ο υβριδικός πόλεμος της Δύσης εναντίον Κίνας-Ρωσίας – Οι αυταπάτες της Αθήνας” σε σάιτ όπου τα άρθρα δεν σχολιάζονται. Ωστόσο, για όσους δημόσια γράφουν, δημόσια μπορούν να σχολιάζονται οι απόψεις τους, καλοπροαιρέτως, χάριν της σωστής ανάγνωσης της πραγματικότητας. Μπορεί να είναι λάθος οι απόψεις μου, αλλά το άρθρο σας δε με έπεισε ότι είναι λάθος.

    Τοποθετείτε Ρωσία και Κίνα στον ίδιον άξονα, με ενάντιο άξονα όλη τη Δύση. Είναι όμως έτσι τα πράγματα στο βάθος τους ή μόνον φαινομενικά;

    Η Δύση, στην παρούσα ιστορική στιγμή, είναι χωρισμένη, οι πολιτικές ηγεσίες της, σε παγκοσμιοποιητές- νεοταξίτες οι πλείστες και σε “αντι-αυτών” ελάχιστες, με κύριο εκπρόσωπο τις ΗΠΑ.

    Οι πρώτοι βαδίζουν χέρι χέρι με την Κίνα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό κομμουνιστική ηγεσία και είναι γνωστό το “δημοκρατικό” ποιόν των ηγεσιών αυτών. Την έχουν ανάγκη για να παράγουν με μικρο εργατικό κόστος είτε εκεί είτε στην ίδια τη Δύση, με την καραμέλα προς λαούς ότι πρέπει να γίνει ανταγωνιστική προς την Κίνα. Παρομοίως η Κίνα τους έχει απόλυτη ανάγκη για να διακινεί ελεύθερα και τα δικά της προϊόντα της στη Δύση. Αν σε μια κρίσιμη στιγμή ήταν να διαλέξει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, εσείς ποια νομίζετε ότι θα διάλεγε;

    Οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ, έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο κινεζοποίησης της ανθρωπότητας με όσα τραγικά αυτό συνεπάγεται για τις ανθρώπινες ελευθερίες και το οικονομικό επίπεδο ζωής των ανθρώπων και προσπαθούν να αντιδράσουν.

    Το αληθέστερο σχήμα αξόνων, πέραν από τα επιφαινόμενα, τονίζω για την παρούσα και άκρως ρευστή ιστορική στιγμή , θα ήταν ΗΠΑ-Ρωσία-Αντιπαγκοσμιοποιητές ο ένας και Παγκοσμιοποιητές-Κίνα ο άλλος.

    Η εξ ίσου πολυάνθρωπη με την Κίνα Ινδία δεν γνωρίζω αν ανήκει σε κάποιον εκ των δύο βαριά αντιτιθέμενων σήμερα αξόνων, αλλά σίγουρα, από δικά της εθνικά συμφέροντα, είναι εχθρική προς την Κίνα και οι δύο χώρες μάλλον, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ετοιμάζονται για πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου1 Ιουνίου 2020 στις 9:18 μ.μ.

    Ζητώ συγγνώμη που έστειλα κατά λάθος το σχόλιο δύο φορές, νομίζοντας ότι δεν είχε σταλεί την πρώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]