Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Κακοί και ξένοι» πολεμούν την Τουρκία


Ευθύνες στο εξωτερικό επιρρίπτει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με την νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας, κατηγορώντας «κακούς και ξένους» ως υπεύθυνους για τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται το εθνικό νόμισμα της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Τ. Ερντογάν αλλά και φίλα προσκείμενα σε εκείνον μέσα ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία «διεθνής συνωμοσία» με στόχο την τουρκική οικονομία, καθώς η ισοτιμία του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι της τουρκικής λίρας έφτασε έως και το 7.49 στις πρωινές συναλλαγές, ξεπερνώντας κατά πολύ το 7.236 στο οποίο είχε υποχωρήσει τον Αύγουστο του 2018 εν μέσω της τότε σφοδρής νομισματικής κρίσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ηγέτη του AKP βρίσκεται και το ελεγχόμενο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο σε τηλεγράφημά του, εντοπίζει τους υπεύθυνους για την κρίση της λίρας σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας.


«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με έδρα το Λονδίνο συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της τουρκικής λίρας. Προσπάθησαν γρήγορα να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες συναλλάγματος με λίρες που δεν διέθεταν», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu, ενώ επικαλούμενο Τούρκους τραπεζίτες σημειώνει πως οι παραπάνω εταιρείες «προσπάθησαν να αγοράσουν ταχύτατα μεγάλα ποσά ξένου νομίσματος με λίρες που δεν έχουν στην κατοχή τους».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ερντογάν, Μπ. Αλμπαϊράκ ανέφερε πως η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κράτη της G20 για τη δημιουργία νέων γραμμών swaps.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών «δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιαστούν τις διαπραγματεύσεις πριν από την ολοκλήρωσή τους και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιθανό να γίνουν συμφωνίες με περισσότερες από μία χώρας».

«Η οικονομική δραστηριότητα της Τουρκίας πρόκειται να επανέλθει στο φυσιολογικό επίπεδο το αργότερο το δεύτερο εξάμηνο του χρόνο», δήλωσε επίσης ο Αλμπαϊράκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]