Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μηδενικές οι επιλογές του έλληνα πολίτη


Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς όσων ενδιαφέρονται για τα θέματα συζητήσεων που τον τελευταίο καιρό θέτω συχνά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να σκεφθούμε σοβαρά το ποιες κυβερνήσεις εκάστοτε ψηφίζουμε, γιατί τις ψηφίζουμε, αλλά τι μπορούμε, λογικά, να αναμένουμε από αυτές.

Έχω την εντύπωση ότι πολλοί ανάμεσά μας ψηφίζουν, ακόμη και τώρα, που η διάκριση δεν μπορεί να έχει πια την όποια σημασία του παρελθόντος, αριστερά ή δεξιά. Αλλά, πως είναι δυνατόν η όποια ελληνική (ή και ευρωπαϊκή) κυβέρνηση να εκλέγεται με βάση το, θα έλεγα, κλασικό αυτό κριτήριο, όταν το σύνολο σχεδόν της μακροοικονομικής της πολιτικής, είτε έχει ετικέτα προς αριστερά ή προς δεξιά, της υπαγορεύεται από το διευθυντήριο της ΕΕ; Συνεπώς, αυτό το κριτήριο είναι ανενεργές μετά την είσοδό μας στην ΕΕ, και ακόμη περισσότερο μετά την είσοδό μας στην ευρωζώνη. Τα περιθώρια επιλογών και διαφοροποιήσεων είναι ελάχιστα.

Τι μένει, συνεπώς, ως κριτήριο προτίμησης κυβερνήσεων, με τις παρούσες προδιαγραφές;
Μένει, ίσως και σε κάποιο βαθμό η σοβαρότητα των εκατέρωθεν προσώπων, το μέσο μορφωτικό τους επίπεδο, το πως χρησιμοποίησαν τη ζωή τους μέχρι που να αναρριχηθούν στην πολυθρόνα, και βέβαια η ποιότητα των επιτελείων τους.


Να συνοψίσω: Τελικά, δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών ήταν και εξακολουθούν να είναι μνημονιακές. Είτε άμεσα είτε έμμεσα υπέγραψαν όλες, δεν ξέρω με ή χωρίς δισταγμό, τα εγκληματικού περιεχομένου μνημόνια, οι όροι των οποίων δεν συναντιούνται ούτε σε αντίστοιχα μνημόνια αφρικανικών χωρών (η παρατήρηση δεν περιέχει περιφρόνηση για την Αφρική, αλλά απλώς αναγνώριση της πολύ κακής συμπεριφοράς της Δύσης απέναντί της). Η ανάγνωσή τους σε κάνει, πραγματικά, να ανατριχιάζεις. Τα υπέγραψαν όμως!

Αν, λοιπόν, όπως θέλω να πιστεύω ότι είναι λογική η υπόθεση επάνω στην οποία βασίζομαι, ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ και ΟΛΕΣ οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ είναι κάθετα εναντίον των μνημονίων, τα οποία θεωρούν καταστρεπτικά, τότε δυστυχώς, με τις παρούσες συνθήκες οι εκλογές δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα. Και ακόμη είναι άκρως αφελές να εκφραζόμαστε με ενθουσιασμό για τον Α ή Β πρωθυπουργό, που έκανε καλά το Χ ή το Ω, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός παραμένει αλυσσοδεμένος με τα μνημόνια. Και ειδικά στην τωρινή δύσκολη συγκυρία, δεν έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη λήψη εκείνων των μέτρων, που θα ελάφρυναν τις συνέπειες της καταιγίδας η οποία ακολουθεί τη μολυσματική υπόσταση του κορωναϊού.

Αλλά, να θυμόμαστε, ακόμη, ότι από τη στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν απαίτησε, με τρόπο αποφασιστικό, τις γερμανικές αποζημιώσεις, καμία κυβέρνηση δεν υποστήριξε με ένταση, μια πραγματική αναδιάρθρωση του χρέους και καμιά κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, ο ελληνικός λαός έχει μηδενικές επιλογές στις εκλογικές αναμετρήσεις... εκτός την εναλλαγή προσώπων και αξιωμάτων, όταν βαριέται να βλέπει τις εκάστοτε προηγούμενες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ένα άρθρο που με λίγες λέξεις μπαίνει στην καρδιά του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδος.
    Διαδώστε το, μήπως και στοχαστούν οι Έλληνες, ώστε η επικείμενη πολιτική επιλογή τους να είναι αποτέλεσμα πολιτικής σοφίας και όχι παρόρμησης ή άμετρης βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηδενικές επιλογές στις Εκλογές είναι ήδη μια πολύ απαισιόδοξη πρόβλεψη. Αλλά ο λαός δεν έχει μηδενικές επιλογές στη ζωή του που συνεχίζεται κάθε ημέρα. Εκεί έχουμε σκεφτεί αν κάνουμε σωστές επιλογές, επιλογές που επηρεάζουν την προοπτική του τόπου; Ή περιμένουμε να αποδώσουμε το φταίξιμο στις εκάστοτε κυβερνήσεις; Και ποιος απαγορεύει σε όσους έχουν διαφορετική άποψη να εκθέσουν την πολιτική τους στην κρίση του λαού;
    Διαφωνώ ριζικά με την ιδέα ότι ο πολίτης έχει μηδενικές επιλογές. Έχει πολλές και δεν είναι μόνο οι εκλογές. Γι' αυτό και δεν αίρονται οι ευθύνες του.
    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια δεν έχουμε μηδενικές επιλογές, έχουμε την εξής μία: να το τελειώσουμε αυτό το βρώμικο πολιτικό σύστημα που διαλύει συστηματικά την Ελλάδα. Αν κρατήσει κι άλλο ο Έλληνας αυτούς τους πολιτικούς στην εξουσία, σε 15 χρόνια Ελλάδα για τους Έλληνες δε θα υπάρχει.

      Διαγραφή
  3. Εύλογη ή ανησυχία καί ό προβληματισμός σας αγαπητοί συνομιλητές. Όμως σέ όλους μας διαφεύγει μιά σημαντική λεπτομέρεια. Ότι ή κυνοβολευτική "δημοκρατία " μας ή " μεταπολίτευση". Βασίζεται στήν προδοσία τής Κύπρου. Καί κλείνει τόν κύκλο τής όπως ξεκίνησε τότε μέ Αττίλα στό νησί τής Αφροδίτης. Τώρα μέ απώλεια Αιγαίου [ανατολικά τού 25 Μεσημβρινού] καί Θράκης. Επομένως μήν ψάχνουμε πατριώτες καί σωτήρες στό υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Έρχεται κάθαρση καί μεταπολίτευση επώδυνη καί πραγματική. Καί ίσως ή Ελλάδα γλυτώσει από τήν γάγγραινα καί τό σάπισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Πανο, εχουν ηδη προδωσει την Μακεδονια!

      Και μια συγκυβερνηση ΝΔ-Συριζα ή ΝΔ-Πασοκ πιθανον να φερνει Χαγη!

      Ουτως ή αλλως το Αιγαιο εχει ηδη προδωθει μεσω της "μεταναστευτικης" τους πολιτικης!

      Και θα δουμε τι θα κανουν τα ανδρεικελα ΤΩΡΑ για την Κυπρο διοτι Γαλλοι-Αμερικανοι την

      κοπανανε διακριτικα.

      Θα ισχυσει το ΕΑΔ ή θα την (ΞΑΝΑ)προδωσουν;

      Και επιτελους, οι στρατιωτικοι ας καταλαβουν οτι ειναι πολυ προτιμοτερο να φορανε

      παντελονια παρα γαλονια.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]