Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα σκαριά κυβερνητικό σχέδιο "ομπρέλα" για τους ανέργους;


Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Στα "σκαριά" βρίσκεται κυβερνητική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση ιδίως των ανέργων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εκείνο το οποίο εξετάζεται είναι να διαμορφωθεί μία "ομπρέλα" παρεμβάσεων η οποία θα αφορά όσους δεν έχουν ενταχθεί στο έως τώρα πρόγραμμα των μέτρων στήριξης.

Υπενθυμίζεται πως επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται οι εργοδότες, οι μισθωτοί και οι αυταπασχολούμενοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα νέα μέτρα, τα οποία θα αφορούν τους "ανένταχτους" ως τώρα στα μέτρα στήριξης και προπαντός των ανέργων, θα ανακοινωθούν πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη 8 Απριλίου.

Ωστόσο,στην κυβέρνηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν έχουν ακόμα καταλήξει για το ποια θα είναι ακριβώς αυτά τα μέτρα.


Το βέβαιο είναι όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως θα αφορούν νέα προγράμματα απασχόλησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Υπ. Εργασίας, κο Γιάννη Βρούτση.

Πρόκειται για 100.000 επιδοτούμενες θέσεις, εκ των οποίων πάνω από 36.500 θα αφορούν κοινωφελή απασχόλησης στους δήμους κλπ.

Άλλες πηγές του Capital.gr αναφέρουν πως υπάρχουν εισηγήσεις για καταβολή ειδικής, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (ανεξάρτητα της μορφής που θα λάβει, πχ μέσω μίας άμεσης παροχής ή πιθανότατα μέσω κάποιας μορφής κατάρτισης όπως στους επιστήμονες ) στους μακροχρόνιους ανέργους οι οποίοι ανέρχονται κοντά στους 581.000 σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του ΟΑΕΔ. Ήδη η ΓΣΕΕ έχει ζητήσει "τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας".

Άλλες εισηγήσεις, οι οποίες φέρονται να βρίσκονται στο τραπέζι, προβλέπουν την καταβολή μίας μορφής ενίσχυσης (πχ με τη μορφή επιταγής κατάρτισης όπως τους επιστήμονες) σε όλους τους μη επιδοτούμενους, σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, ανέρχονται σε πάνω από 836.000.

Σημειώνεται πως οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 233.000 και θα εξαιρεθούν από οποιαδήποτε έκτακτη ενίσχυση, σύμφωνα με τα ίδια σενάρια. Επίσης, θα εξαιρεθούν, όπως προβλέπουν οι ίδιες πληροφορίες, όσοι είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα επιδότησης ή κατάρτισης.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου πακέτου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως θα μπορούσε να προέλθει από κοινοτικούς πόρους.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]